[#1] VGA Adapter do BVision/CVision PPC
Hej,

Próbuje reaktywować A1200PPC, gdyż wielkimi krokami zbliża się release MorphOSa na klasyki (żart) i zobaczyłem że końcówka kabla VGA ze złączem VGA lekko się zdezintegrowała, pady puściły. Co polecacie mi zrobić? Lutować gniazdo bezpośrednio do tasiemki czy może spróbować zaprojektować płytkę adaptera i polutować gniazdo (fajne rozwiązanie z tym, że nie potrafię jeszcze projektować płytek :) )
[#2] Re: VGA Adapter do BVision/CVision PPC

@michal_zukowski, post #1

Sam sobie odpowiedziałeś, lutuj do taśmy, do tego koszulka termokurczliwa na każdy pin.
[#3] Re: VGA Adapter do BVision/CVision PPC

Witam.
Daj fotki.
Może wystarczy naprawić pady i ścieżki lutując małe druciki.
Pozdrawiam
[#4] Re: VGA Adapter do BVision/CVision PPC

.

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2018 21:03:09 przez ted
[#5] Re: VGA Adapter do BVision/CVision PPC

Taaadam:

Przelotka wykonana. W porównaniu do tej z DCE ma ekran na całej płytce i dziurki z tyłu jakby była potrzeba gdzieś przyczepić.
Jakby komuś było potrzeba to mam pare płytek na zbyciu (12zł za szt).

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2018 15:30:45 przez michal_zukowski
[#6] Re: VGA Adapter do BVision/CVision PPC

@michal_zukowski, post #5

Fajne OK
PM
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem