[#1] Kabel do podłączenia Goteka jako df1
Witam wszystkich serdecznie,
kilka dni temu kupiłem A500 i mam w planach zakupić Goteka i podłączyć go jako df1. Ma może ktoś schemat kabla by podłączyć goteka pod port disk drive? Wiem, że jeszcze jest potrzebny boot selector ale to na allegro kupie. Jestem sentymentalny i wychowałem się na A500+ i wole mieć programy na dyskietkach i póki co będę chciał ponagrywać na dyskietki programy przez kabel nullmodem ale moja dyskietka z WB nie działa a bez tego się nie da. Może jest ktoś z Gdańska (Wrzeszcz, Zaspa, Przymorze czy okolic) kto by za przysłowiowe piwo nagrał WB pod A500? Za miesiąc jest Retrokomp w GD i pewnie ktoś tam by mnie poratował ale to jeszcze sporo czasu:(
[#2] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@BATSZAMAN, post #1

Cześć,

Jak chcesz to mam interface sakura/AmiExtFdd do sprzedania, jak jesteś zainteresowany to odezwij się na priv.

A schemat powinien działać z tego wątku.

edit:
Aby działało uruchamianie programów z goteka na A500 potrzebujesz boot selektor.

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2018 13:37:17 przez lopezpb

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2018 13:41:44 przez lopezpb
[#3] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@BATSZAMAN, post #1

Schemat kabelka gdzieś mam, kabelek dla goteka tez zrobiłem
wb chętnie ci nagram, któregoś dnia sie zgadamy i wpadniesz z dyskietkami do nowego portu.
[#4] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@BATSZAMAN, post #1

Jeśli gotek będzie służył tylko do przerywania z adf na dyskietki i odwrotnie, to bootselector nie jest potrzebny.
Pod WB gotek jako df1 będzie dostępny.
[#5] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@Norbert, post #4

No tak, jeśli tylko o nagrywanie to pod X-Copy też powinien być widoczny bez boot selektora.
[#6] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@lopezpb, post #5

Tak.
Gotek jako df1 będzie widoczny pod systemem.
Nawet jeśli gra obsługuje inne stacje niż df0 to gotek tez będzie współpracował.
Oczywiście z niego nie zabootuje gry, ale kolejne dyskietki jak najbardziej będą ładowane.
[#7] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@Norbert, post #6

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Będę działał:)
[#8] Re: Kabel do podłączenia Goteka jako df1

@BATSZAMAN, post #7

Dzięki RISC za chęć pomocy w nagraniu WB. Już 2 osoby się zdeklarowały, że pomogą. Widzę, że ok ludzie są na portalu:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem