[#1] Zasilacz do CD32 + inne akcesoria
Mam pytanie, gdzie można kupić, kto może wykonać nowy zasilacz do CD32? I jaki to mniej więcej mógłby być koszt?

Drugie pytanie, gdzie można kupić pady - zamienniki, najlepiej dobrej jakości?

Trzecie - rozbudowa CD32 o klawiaturę, ewentualnie fast ram? Jakie są opcje z wyjątkiem Promodule i innych patentów z "epoki"?
[wyróżniony] [#2] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #1

.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2018 08:12:28 przez madman15
[#3] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #1

1. Nie słyszałem żeby ktoś robił na zamówienie zasilacze do cd32, po prostu kup zasilacz. Możesz tez kupić tani zasilacz ba ebayu 12V2A+5V2A I przerobić wtyczkę.
2. Tf328 użyj Google albo skontaktuj się bezpośrednio z producentem
3. Kup sobie pada od psx i przelotke jak nie chcesz wydać dużo. Oryginalne pady są dość awaryjne.

Ps. Na wszystkie powyższe pytania odpowiedz znajdziesz w Google.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2018 08:36:51 przez sand
[#4] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #1

Tu maaz tabele z obciążeniami zasilacza w cd32.
A tu zasilacz pasujacy do cd32 i stacji 1541.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2018 08:59:49 przez mikecios
[#5] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #1

No chyba Spidi z tego forum zrobił przystawkę Wicher CD32 z portem do dysku twardego, FAST RAM i z czymś tam jeszcze ( jakiś clock port czy coś w tym stylu ). Musiałbyś się jego zapytać za ile i gdzie masz to kupić.
[#6] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@AmmigaCDTV, post #5

Najbardziej by mi zależało na klawiaturze, Fast RAM, dysk to może w dalszej kolejności :)
[#7] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #6

Klawiaturę możesz zrobić z tej od Amigi500. Wystarczy przerobić wtyczkę
[#8] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@Mikrobi, post #7

[wyróżniony] [#9] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #1

rzecie - rozbudowa CD32 o klawiaturę, ewentualnie fast ram? Jakie są opcje z wyjątkiem Promodule i innych patentów z "epoki"?

Możesz użyć klawiatury USB dzięki SumA234 oraz oficjalnie wprowadzony wczoraj WicherCD32 - rozszerzenie pamięci, dysk twardy i port zegara.
[#10] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@spidi, post #9

oficjalnie wprowadzony wczoraj WicherCD32 - rozszerzenie pamięci, dysk twardy i port zegara.

Ooo a gdzie jest do nabycia, bo w zakładce SPRZEDAWCY jest pusto
[#11] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@BULI, post #10

Ooo a gdzie jest do nabycia, bo w zakładce SPRZEDAWCY jest pusto

Dopiero jest rozsyłany, więc zakładka będzie uzupełniana jak towar dojdzie do sklepu.
[#12] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@spidi, post #9

Właśnie o coś takiego mi chodziło, także dzięki wielkie Dawno nie zaglądałem na Waszą stronę

A byłbyś w stanie podać ile ten Wicherek w przybliżeniu kosztuje?

---

Pozostaje jeszcze kwestia padów lub ich zamienników, ewentualnie jakiś interfejs. I tutaj pytanie - czy Ryś umożliwia podłączenie pada USB i korzystanie z dodatkowych przycisków zgodnych z tymi z oryginalnego pada CD32?

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2018 20:19:02 przez mccnex
[#13] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #12

Rys nie wiem ale Tom II tak
[#14] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #12

Pozostaje jeszcze kwestia padów lub ich zamienników, ewentualnie jakiś interfejs. I tutaj pytanie - czy Ryś umożliwia podłączenie pada USB i korzystanie z dodatkowych przycisków zgodnych z tymi z oryginalnego pada CD32?

Rysiek bez problemu emuluje pada z CD32
[#15] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #12

Właśnie o coś takiego mi chodziło, także dzięki wielkie Dawno nie zaglądałem na Waszą stronę

Trzeba sprawdzać, bo niespodzianki mogą się pojawić

A byłbyś w stanie podać ile ten Wicherek w przybliżeniu kosztuje?

To już dystrybutorzy będą na swoich stronach zamieszczać jak tylko otrzymają przesyłki.
[#16] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@spidi, post #14

A no to elegancko, bo mam dwa albo trzy rysie, z czego używam jednego OK

A i jeszcze pytanie - żeby podłączyć Wicherka CD32 potrzebny jest expansion slot, ten z "zakrętem" 180 stopni, prawda?

---

Z tego co widzę, muszę ogarnąć zasilator, SUM'a i jakiegoś pada i będzie OK.
[wyróżniony] [#17] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@mccnex, post #16

A i jeszcze pytanie - żeby podłączyć Wicherka CD32 potrzebny jest expansion slot, ten z "zakrętem" 180 stopni, prawda?

Coś takiego lub jakiś odpowiednik.

[#18] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@spidi, post #17

Dzięki Spidi, no to teraz wiem wszystko co chciałem wiedzieć OK
[#19] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@spidi, post #9

Sum jest niedostępny, przynajmniej w Retroami. Ponoć Tom obsługuje zestawy bezprzewodowe mysz+klawiatura.
[#20] Re: Zasilacz do CD32 + inne akcesoria

@fazior, post #19

Tak ale klawiatura emuluje albo mysz albo joya.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem