[#1] PCB Plipboxa
Helou!
Ma ktoś może "w szufladzie" pcb do Plipboxa, której chciałby się pozbyć?

Jesli się nikt nie zgłosi przez 24h, to można zrobić zbiorowe zamówienie z https://www.seeedstudio.com/plipbox-by-lallafa-g-1020780 - płytka wyjdzie 0,5$ + przesyłka w Pl, ewentualni chętni? :)
[#2] Re: PCB Plipboxa

@watman, post #1

Przemyślę sprawę, muszę sprawdzić stopień skomplikowania tego w lutowaniu i programowaniu - bo nakupiłem już różnych PCB, a teraz leżą zamiast je składać.
[#3] Re: PCB Plipboxa

@Adinfo, post #2

Mały update, zapomniałem o kosztach przesyłki z Chin do Polski, PCB wyszłoby jakies 1,7$+kp w Pl :)
[#4] Re: PCB Plipboxa

@Adinfo, post #2

Stopień skomplikowania - zerowy. Wgrywasz wsad na klona arduino nano przez USB na pececie, potem wpinasz w ten adapterek, podłączasz do Amigi i zapominasz o sprawie. ;)

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2019 14:55:05 przez teh_KaiN
[#5] Re: PCB Plipboxa

@watman, post #3

Jestem zainteresowany np. 4 takimi płytkami.
Czy jest szansa na wersję "deluxe"?
[#6] Re: PCB Plipboxa

@Pentanteles, post #5

Deluxe chyba nie ma gerberow w sieci... Poszukam jutro, ale wstepnie bylyby to dokladnie te pcb z linku - do wersji z Arduino Nano
[wyróżniony] [#7] Re: PCB Plipboxa

@watman, post #1

Płytki są jak i gotowe plipy niedługo będą u mnie. Szczegóły priv.
[#8] Re: PCB Plipboxa

@Pentanteles, post #5

Czym się różni wersja deluxe od zwykłej ?
[#9] Re: PCB Plipboxa

@mikecios, post #8

"Czym się różni wersja deluxe od zwykłej ?"

Deluxe był przeprojektowany żeby rozsądniej ułożyć arduino i moduł ethernetu - gniazdo patrzy w tył a nie w stronę seriala.
Do tego jakieś LEDy statusu i chyba reset button, czy coś takiego - jest do kupienia gotowy na amibayu, a same płytki chyba nie były uwolnione - a przynajmniej na szybko nie potrafię znaleźć schematów w ynternetach
[#10] Re: PCB Plipboxa

@watman, post #9

Ok , dzięki za naświetlanie ;) mnie akurat w zwyklym plipboxie ułożenie gniazda sieci idealnie pasuje do sx32Pro ;) Reszta to kosmetyka w takim razie.

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2019 09:15:26 przez mikecios
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem