[#1] MACH 4 - jak zaprogramować?
Cześć,
postanowiłem (wreszcie) zaprogramować układ MACH w dawno już zlutowanej karcie 68030TK projektu Matze.
Niestety, po wykryciu przez programator układu iM4A5-128/64 program powiedział, że to "mature device" i że wymaga licencji. Czy można to zrobić pod darmową licencją, czy trzeba płacić?
Nie chcę robić żadnej deweloperki, po prostu chcę zaprogramować kupiony układ MACH gotowym plikiem .jed.
[#2] Re: MACH 4 - jak zaprogramować?

@wali7, post #1

Ja używałem takiego programu: ispVM System 18.1 z darmową licencją.
[#3] Re: MACH 4 - jak zaprogramować?

@Amigo-A1200-040, post #2

Dzięki, zainstalowałem. Licencji nie wymaga, nawet udało się zaprogramować. Za to jest inny problem:
wszystkie pliki jed które wypakowałem z archiwum pobranego z githuba program raportuje, że mają inną sumę kontrolną niż oczekiwana. Sprawdziłem kilka plików, z każdym było tak samo. Mimo to zaprogramowałem MACHa, efektem jest migająca diodka power w A500... czyli coś działa, ale nie do końca dobrze. Może mam przekłamane te pliki....
Z innej beczki, 68030 wymaga takiego kwarcu, jak nominalne taktowanie, prawda?
[#4] Re: MACH 4 - jak zaprogramować?

@wali7, post #3

x2 czyli 100MHz
[#5] Re: MACH 4 - jak zaprogramować?

@wali7, post #3

Sumą kontrolną się nie przejmuj.
Generator musi być x2. Dla taktowania 50MHz generator 100MHz.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 19:52:24 przez Kilos
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem