[#1] Obudowa do Amigi Checkmate 1500
Na stronie Stephen Jones widać dość zaawansowane starania aby zrobić obudowę do Amigi. Czy w przypadku jej dostępności któryś z forumowiczów planuje zakup?
Chętnie się dopiszę do zamówienia. :)

https://amigasystems.com/IntroductionAmiga.aspx

https://www.facebook.com/groups/checkmate1500plus/?fref=nf
[#2] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@mkdevil666, post #1

Wczoraj były foty płyty z A600 w prototypie i spasowanie otworów wg mnie jest nie bardzo...
[#3] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@mkdevil666, post #1

Śpioch

£91,806 pledged of £77,500 goal
https://www.kickstarter.com/projects/483774293/amiga-3000-inspired-modular-amiga-pc-desktop-compu

Kampania już się zakończyła. Nie wiem jak/czy S.Jones planuje sprzedaż po produkcji kickstarterowej.
[#4] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@mkdevil666, post #1

Mogę odstąpić kolejkę po kosztach (mam wykupione miejsce w kampani)
[#5] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@Paxo, post #3

Jak to w handlu wszystko zależy od popytu. Jak cena będzie przystępna jak na świat retro to ja ją kupię. O ile będzie dostępna. Czas pokaże.
[#6] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@mkdevil666, post #5

Ma być dostępna w drugiej transzy - pierwsza dla backerów, później dla wszystkich...
Podobnie chyba z obudową na klawiaturę, ale przyznam, że nie śledziłem dokładnie...
[#7] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@PrzemasIII, post #4

A że tak zapytam - jak to cenowo wychodziło? tzn. zarezerwowanie sobie kolejki :)
[#8] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@mkdevil666, post #7

159 funtów za podstawową obudowę 500/600/1200.
Sama obudowa, 2 zaślepki napędów(jedna pełna, druga na floppa) i tylni panel.
[#9] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@MariuszK, post #8

Orientacyjnie około 800 zł bez kosztów wysyłki.
[#10] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@MariuszK, post #8

Ciekawe czy Steve planuje sprzedaż samego front panelu. Zapytam na FB... Ogarnąłbym sobie na CNC mniejszą kobyłę...

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 14:29:48 przez tbone
[#11] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@tbone, post #10

Na pewno bedzie mial czesci zamienne, wiec panele pewnie też.
[#12] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@Adinfo, post #9

No to w takim układzie jak chodzi o 800zł plus wysyłkę to poczekam na finalny produkt.
I wtedy ocenię czy warto tyle płacić :)
[#13] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@tbone, post #10

O tym samym pomyślałem. W najgorszym przypadku nawet front panel z paru części zrobić samemu z projektem własnym, tylko wymiary całego panelu to ponad moje możliwości - parę kawałków skleić i potem malowanie na czarno. Sama obudowa dało by się ogarnąć.
[#14] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@Adinfo, post #13

No i jakoś później takiego druku nie będzie nawet w 50% tak dobra jak z wtryskarki...
[#15] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@MariuszK, post #14

Racja, żeby tylko 50%.
[#16] Re: Obudowa do Amigi Checkmate 1500

@Adinfo, post #9

Ostateczny koszt poznamy niestety dopiero jak będą realizowane wysyłki. Nie wiadomo co przyniesie "brexit". Podatki, cła , wyższe koszta transportu poza EU - "no deal", ... czy w ogóle będzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem