[#1] Czyszczenie FDD w Amidze
"Wyczyściłem" głowicę stacji zmywaczem do paznokci... czy uwaliłem stację, czy coś kombinować jeszcze? Nie mam zasilacza narazie aby sorawdzić:(

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2019 11:34:46 przez MaciejW
[#2] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@MaciejW, post #1

Najpierw się sprawdza a potem ewentualnie czyści ale czymś mniej agresywnym

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2019 12:01:49 przez Norbert
[#3] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@MaciejW, post #1

Jak zmywacz był acetonowy, to są spore szanse, że uwaliłeś. Do czyszczenia stacji spirytus, albo izopropanol. Poza tym trzeba mieć na uwadze, że głowice stacji są zawieszone bardzo delikatnie (przynajmniej w niektórych modelach) i nawet niewielki nacisk może to zawieszenie uszkodzić. Najlepsza jest dyskietka czyszcząca.
[#4] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@Krashan, post #3

Robiłem to w miarę delikatnie myślę. Włożyłem wacik pomiędzy zawieszenie a dół. Zmywacz z nagietkiem:) Nie ma nic o acetonie na etykiecie. No nic? Będzie zasilacz, będzie wiadomo.
[#5] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@MaciejW, post #4

Przy okazji, czym podczyścić rdzę z ekranów i obudowy stacji? Jakiś papier ścierny?
[#6] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@MaciejW, post #5

Rdzę najlepiej odrdzewiaczem. A głowice można acetonem ale tylko czystym i nie za dużo tego acetonu.
[#7] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@Marcin74, post #6

Mam nadzieję że nie zabiłem stacji tym zmywaczem. Przeczyściłem raz jeszcze spirytusem. Będzie zasilacz to wszystko się okaże.
[#8] Re: Czyszczenie FDD w Amidze

@MaciejW, post #1

W 90 % przypadow jest Kurz..odkurzacz na wolnych obrotach uratowal kilka stacji
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem