[#1] Obudowy Tower do A3000D.
Czy są gdzieś dostępne obudowy Tower do A3000D? Pomyślałem sobie by dokupić w Elboxie Mirage 3000 ale jak się okazuje nie jest już ona dostępna. Czasem chciałbym się pobawić kartami ZORRO/PCI przy dołożeniu karty procesorowej, a w towerce jest to o wiele wygodniejsze. Potem Amiga wróci oczywiście do desktop ale na czas eksperymentów miałbym porządek w moim małym Amigowym kąciku.
[#2] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Rafał A-3000, post #1

Tak z ciekawości: jest w Polsce jakiś szczęśliwy posiadacz takiej obudowy?
[#3] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Rafał A-3000, post #2

[#4] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Dorian3d, post #3

Gratuluję!!!
Na Efunzine były kiedyś w ofercie z uwagą, że mają swoje ,sloty zorro', które jakby należało dokupić osobno. Jak rozumiem, Mediator do niej nie pasuje? Czy może przy popularnych wśród naszej braci testach sprzętowych udało Ci się go dopasować.

Podziw mnie tylko straszny bierze, że rodzime firmy budowały takie obudowy, a tak niewiele ich zostało. Szkoda.
[#5] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Rafał A-3000, post #4

Obudowa Mirage 3000 wyglądała tak: link, link
[#6] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Jacck, post #5

Czyli to był zwykły PC-towy big tower z zmienionym tylnym panelem. Tak żeby pasował do płyty amigowej.
Dobrze pamiętam te fronty obudów z PC-towych "składaków"

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2019 10:25:38 przez C84
[#7] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@C84, post #6

Pewnie tak, tylko jak teraz utrafić takiego ,dawcę'.
[#8] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@C84, post #6

Tak samo jak ta Micronik Tower
allegro
to pc

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2019 18:27:27 przez Dorian3d

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2019 18:28:32 przez Dorian3d
[#9] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Dorian3d, post #8

Niestety ktoś mnie tu ubiegł. To mi się w tym forum podoba. Co kilka głów to nie jedna. Więcej par oczu, rąk etc.
Szukałem ,dawcy' Mirage ale nie znalazłem. Gdyby znać jakiś typ obudowy poza Big Tower to by może łatwiej było.
[#10] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Rafał A-3000, post #9

Tak przy okazji tego wątku, czy komuś jest znane miejsce (link) lub gotowy projekt np w pdf tylnego panelu do Amigi 500, GBA, lub innej ? Tak żeby na podstawie tego wzoru zlecić lub wykonać taki panel do obudowy PC ? Chodzi mi o tylny panel z portami.
[#11] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@Dorian3d, post #8

za taką do 2000 to dałbym się ... w sumie to nie wiem co. Ale brałbym... :)
[#12] Re: Obudowy Tower do A3000D.

@KrisbA, post #10

Dobry pomysł by zrobić bazę ,tylnych paneli' do Amig. Przynajmniej fragmentu związanego z portami wyjściowymi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem