[#91] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Dorian3d, post #90

No to masz pecha z tą kartą - widzi ją poprawnie? Bo rozumiem, że masz problem z kartą graficzną, a nie chipsetem....
Wszystko da się naprawić, możesz też wstawić "małe Picasso II++" z 2 MB RAM - trzeba tylko dolutować riser, sama karta ma otwór, aby weszła do GBA w obudowie od A1000.
[#92] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@wali7, post #91

Ja na gba też chorowałem, ale mi przeszło...
[#93] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Ralpheeck, post #92

I dobrze !
[#94] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Ralpheeck, post #92

Dlaczego, fajne jest. Ja drugie właśnie kończę składać. Póki co nie ma lepszej karty procesorowej do samodzielnego złożenia, niż ta od GBA. szeroki uśmiech
[#95] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@wali7, post #94

W ogóle nie ma lepszej karty procesorowej 68k, dopiero WARP zmienia ten stan rzeczy.
Rozumiem frustrację kolegi Doriana, widziałem i zdarzyło mi się poprawiać niechlujnie zrobione płyty i rozszerzenia. Niektórym wydaje się, że to takie tam DIY, pierdniesz i będzie zrobione. Niestety, jak każdy tego typu projekt przeznaczony jest dla osób, które mają jakąś wiedzę i praktykę, bo potem jest takie narzekanie, że się wiesza, że nie działa i w ogóle GBA to nędza.
@Dorian3d kupiłeś gotowca to reklamuj u tego u kogo kupiłeś. Fachowo zrobiony zestaw działa wybornie tak jak np. mój już od lat.
[#96] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Kilos, post #95

spoko luz to jest tylko przedmiot .
było lutowane na kolanie
gba1000 jest u innego kolegi

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2019 14:21:06 przez Dorian3d
[#97] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Dorian3d, post #96

A tu dla chętnych jest kopia oryginalnej płyty głównej Amigi 3000.

link
[#98] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Rafał A-3000, post #97

A oto pierwsze gotowe projekty Amig 3000 z AGA.
link
[#99] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Rafał A-3000, post #98

No i pięknie. Ja jestem bardzo ciekaw, które wersje Ramsy i DMAC mają. Zresztą zadałem pytanie na Amibay.
Ja mojej AA3000+ nie zacząłem lutować, zrobiłem jakieś 60% A4000, którą traktuję jako wprawkę przed trzytysiączką.
[#100] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@wali7, post #99

Podejrzewam że zadziałają wszystkie, ale żeby było stabilnie to tylko wszelkie kombinacje tych kości występujące w a4000.
[#101] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@Ralpheeck, post #100

Oficjalną kombinacją jest Ramsey 7 i DMAC 4, oraz odpowiednio 4 i 2... a ja mam 7 i 2. Oraz nadzieję, że zadziałają :) Bo zarówno Ramsey 4, jak i DMAC 4 są nie do kupienia... peszek.
I tak tego DMACa to kupiłem cudem.
PS... ale jakby ktoś miał na zbyciu Ramsey 4, lub DMAC 4, to jestem zainteresowany.

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2020 17:15:47 przez wali7
[#102] Re: Amiga 3000+ z Aga, płyta od hesse

@wali7, post #101

Ogólnie przez te projekty Chuckiego i Hese to teraz nic z custom chips nie można dostać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem