[#1] Philips CM8833-II
Witam.
Po kilkuletnim leżakowaniu na szafie uruchomiłem monitor Philips CM8833-II.
Wymieniłem wyłącznik sieciowy oraz oblutowałem gniazdo DB9 i audio RCA, bo nie było kontaktu w kilku miejscach.
Teraz okazuje się że kolory nie są intensywne jak kiedyś oraz są widoczne linie powrotu poziomego plamki.
Szukam schematu tego monitora.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Philips CM8833-II

@ted, post #1

Hej, możesz napisać gdzie kupiłeś włącznik? muszę wymienić w swoim bo mi już nie zaskakuje
1
[#3] Re: Philips CM8833-II

@banan666, post #2

[#4] Re: Philips CM8833-II

@ted, post #1

Może w czymś pomoże.
[#5] Re: Philips CM8833-II

@Stoopi, post #4

Piszę tu bo nie chcę zaczynać nowego wątku.
Wpadł mi w ręce monitor Philips CM 8802, można powiedzieć że działa lecz tylko jakieś 15 min. jak się nagrzeje zaciemnia ekran (nie wyłącza), po resecie amigi obraz jest lecz znika po chwili.
Może ktoś to naprawiał, a może ma schemat z punktami pomiarowymi, nie jestem magikiem lutownicy ale jakąś tam szkołę kończył.
Albo od razu wziąłby go na serwis.
2
[#6] Re: Philips CM8833-II

@Risc, post #5

Zimne luty, obejrzyj zasilacz. Zanieś go lepiej do serwisu RTV - szkoda go.

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2021 08:16:10 przez Hubez
1
[#7] Re: Philips CM8833-II

@Risc, post #5

Witam.
Mój Philips jakiś miesiąc temu padł.
Szukam schematu w tej wersji.
Pozdrawiam.
[#8] Re: Philips CM8833-II

@ted, post #7

częstuj się http://www.jarzebski.pl/files/pdf/philips_cm11342_cm1162.pdf

cm11342 to jest to samo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem