[#1] SyncMaster 510n i Amiga 500
Siemanko,
Piszę do was o pomoc.
Posiadam monitor SyncMaster 510n - według źródeł wszelakich radzi sobie z 15khz, więc próbuję go podłączyć. Kontrolnie mam podłączony TV po mono composite. Żeby cokolwiek mogło ruszyć, musiałem zmodyfikować zwykłą przelotkę na VGA (Hsync usunięty, vsync podpięty w miejsce csync). Nie udaje mi się uzyskać obrazu w PAL (jest to możliwe, ale niestety nie wiem w którą stronę iść i jak). Dzięki kikowi 3.x jestem w stanie zmienić tryb wyświetlania całkiem na początku na NTSC - to łapie, nawet jedna gra dyskietkowa, którą posiadam (persian gulf inferno) się odpala (później będę ustawiał położenie obrazu na ekranie). Reszta niestety wymusza PAL i jest lipa. Co i jak powinienem zmodyfikować? Monitor należy do większej rodziny, czyli 710n i 910n działają tak samo (mowa oczywiście o niezmodyfikowanych bebechach pochodzących z serii x40n).
[#2] Re: SyncMaster 510n i Amiga 500

@TheWozny, post #1

Wedlug specyfikacji niema prawa dzialac po VGA.
[#3] Re: SyncMaster 510n i Amiga 500

@Stoopi, post #2

Ale jeżeli dobrze rozumuję - to także wykluczyłoby tryb NTSC.
[#4] Re: SyncMaster 510n i Amiga 500

@TheWozny, post #1

Możesz podmienić bootblocki który wymusza tryb NTSC, ale w przypadku gier NDOS nie zadziała.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem