[#1] Karta procesorowa,kontroler IDE
Cześć wszystkim,

Mam pytanie...
Czy są obecnie dostępne same karty procesorowe lub karta procesorowa z kontrolerem IDE bez ramu dla Amigi 500/CDTV?
[#2] Re: Karta procesorowa,kontroler IDE

@skofrant, post #1

Jest karta Matzego TK-020 na której można wyłączyć ram całkowicie.
Ale czy wejdzie to do CDTV to nie mam pojęcia.
[#3] Re: Karta procesorowa,kontroler IDE

@MariuszK, post #2

Matze 030 to widziałem,że upychali do CDTV.Ale Matze TK-020 to nie wiem czy się zmieści..
[#4] Re: Karta procesorowa,kontroler IDE

@skofrant, post #1

Do 500-ki są. Ale samo IDE bez RAM-u to tak trochę mało przydatne. Chyba, że masz już zewnętrzny RAM. Na standardowej pamięci a nawet chip+slow rozszerzonej na maksa, wydajność jest kiepska/beznadziejna. Zmontowałem kiedyś taką 500-kę z 1MB chip+1.5MB slow+kontroler IDE pod proca i to nawet stabilnie działało i nawet coś na WHDLoad dało się uruchomić, ale komfortowe toto nie było (np. dostęp do dysku powodował czkawkę dźwięku).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem