Wątek zamknięty
[#1] Pomiar chipsetu
Mam propozycje dla lubiacych trochę pomierzyć
Chcialby stworzyc dokumentacje do kazdego zdrowego chipa
Amigi.
Kazdy chip Agnus, Denise, Paula,Gary nalezy zmierzyć tym sposobem
Nastwiamy miernik na omomierz na 2000 ohm półprzewodniki
Obieramy polaryzacje czarny - czerwony przwod miernika
Czarny pin 1
Czerwony pin 2 zapisz
pin 3 zapisz, pin 4 zapisz,.....,pin End zapisz
Czarny pin 2
Czerwony pin 3 zapisz
pin 4 zapisz, pin 5 zapisz,.....,pin End zapisz
Czarny pin 3
Czerwony pin 4 zapisz
pin 5 zapisz, pin 6 zapisz ,....,pin End zapisz
Czarny pin End - 1
Czerwony pin End zapisz

Zmieniamy polaryzacje wąsów
Czerwony pin 1
Czarny pin 2 zpisz
pin 3 zapisz, pin 4 zapisz
Etc..........

Az do konca analogicznie j.w.

Matematycznie każdy z każdym na obu polaryzacjach.

Da to dokumentacje zdrowych chipów na zawsze
Mozna se pozniej u siebie pomierzyć w/g
Specyfikacji pomiarowej

Ma ktoś możliwość tak przedzwonic?
U mnie plomby jeszcze.
[#2] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

ja mam, ale za darmo nie robię. Płatne z góry.
[#3] Re: Pomiar chipsetu

@snajper, post #2

U mnie opłata jest dopiero po przydzwonieniu. Przyplombować też mogę bez problemu jak będzie taka potrzeba.

*przedzwonieniu

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2020 20:25:13 przez amikoksu
[#4] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

Ma ktoś możliwość tak przedzwonic?
U mnie plomby jeszcze.

Proponuję do plomb przyłożyć z jednej strony czarny a z drugiej czerwony przewód i puścić jakieś konkretne napięcie.
[#5] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

Bosz...
DELETE FROM `posts` WHERE `user_id` = 9373
[#6] Re: Pomiar chipsetu

@recedent, post #4

Czy to już nie podpada pod trolling trochę zakładanie nowych bylejakich tematów.
Kolega mrcha obchodzi dziaiaj miesięcznice na forum, a już nałapał troche ignorów.

Może jest chory, może nie ma co robić, może już stary i demencja, może troluje. Współczuję

Admin zamiast "przywołać do pionu" to zniża się do poziomu trola

Rozumiem luźną atmosferę forum i brak reżimu, ale jakieś ramy tolerancji powinny być
[#7] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

Ja to widzę tak. Agnus ma 84 piny. Czyli trzeba zrobić 7056 pomiarów. Z zapisaniem wyniku jakieś 3 pomiary na minutę, czyli prawie 40 godzin. Godzina pracy fachowca elektronika 50 zł + VAT, czyli mamy 2460 zł brutto za jeden scalak. Wystawię fakturę.
[#8] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

Chcialby stworzyc dokumentacje do kazdego zdrowego chipa
Amigi.
Kazdy chip Agnus, Denise, Paula,Gary nalezy zmierzyć tym sposobem
Nastwiamy miernik na omomierz

Czy naprawde pisze to ta sama osoba ktora w innym watku deklaruje zaprojektowanie nowej plyty glownej do A500 na podstawie komponentow z A3000?

Taki pomysl jak i sam pomiar sa pozbawione jakiegokolwiek sensu. Co da ci taki pomiar? Jaka informacje zdobedziesz w ten sposob? Pomijajac bezsensownosc, czy zdajesz sobie sprawe ze mierzac w ten sposob mierzysz uklad razem z cala PCB i wszystkimi innymi ukladami? Czy zdajesz sobie sprawe z tego ze aby taki pomiar, mimo ze bezsensowny, mial jakakolwiek wartosc, musialbys kazdy z ukladow najpierw wylutowac?

Proponuje ci zalozenie dokumentacji organoleptycznej. Opisz raz na zawsze wszystkie amigowe uklady wedlug ich smaku, zapachu i wrazen dotykowych. Bedzie to mialo wiekszy sens niz to co sam zaproponowales.
[#9] Re: Pomiar chipsetu

@mrcha_67, post #1

Ja to widzę tak.
Prześmiewczy kolejny wątek Amiganta.
Szkoda mocy na to.
[#10] Re: Pomiar chipsetu

@WojtekX, post #9

Amiganta? Myślisz że założyciel wątku w ogóle posiada Amigę?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem