@michal_zukowski,
post #1
Jaka technologia? Bo w tej cenie można się już bawić w DLP, co z pewnością ma sens w przypadku jeżeli te "okołoamigowe projekty" to jakieś figurki postaci z gier lub drobne, wymagające wysokiej precyzji elementy.
Z FDM-ów w tej cenie jest Prusa Mk3S(+).
Wady: występuje z reguły w zestawach do samodzielnego montażu, ale nie ma z tym aż tak wiele problemów jak z popularnymi, chińskimi wynalazkami pokroju tych przeklętych Enderów czy im podobnych Anet.
Zalety: Prusa to standard sam w sobie, facet w zasadzie stworzył ten segment rynku. Robi co ma robić i robi to dobrze, drukarki są ostro testowane przed wysłaniem ich do klientów więc możesz spodziewać się wysokiej powtarzalności. U mnie pracują 2 takie drukarki i po wstępnej kalibracji "wypluwają" w zasadzie to samo bez jakiś większych potrzeb serwisowych. Dla porównania - mój pierwszy Ender 3 w zasadzie więcej stał i czekał na części lub dokręcenia śrub niż drukował bo ciągle coś było nie tak :P
Co do materiałów to u mnie 99% czasu PLA, ale zdarzało się też z PET-G czy ASA. Jakość wydruku jest wysoka.
Ponadto wiem, że ludzie chwalą sobie Remake3D MK3s oraz Rat Rig V-Cast, ale nie miałem z nimi do czynienia.
Ostatnia aktualizacja: 26.07.2021 02:10:00 przez Geekboy68k