[#1] Przełączanie A500/CDTV
Naprawiałem napęd CD w CDTV (napęd nie łapal Cadyy) i teraz mam dziwne wrażenie jakby nie działał przełącznik CDTV/A500 - niezależnie od ustawienia zworki J15 nie ma łapki. W obu przypadkach jest obrazek CDTV, choć kiedy nie ma Caddy dyskietki się wczytują. Mam wrażenie, że wcześniej na jednym położeniu była łapka. Teraz na obrazku CDTV nie dziala np. Arkanoid mimo braku błędów na dykietce (X-copy).
Nie rozumiem, co moze być nie tak. Uczę się tej Amigi.
[#2] Re: Przełączanie A500/CDTV

@Rafał A-3000, post #1

Calkowite wyjecie (a nie przestawienie, bo sa trzy piny) zworki JP15 powinno deaktywowac Extended BOOT ROM. Jesli tak sie nie dzieje to moze swiadczyc o jakims uszkodzeniu.
[#3] Re: Przełączanie A500/CDTV

@Phibrizzo, post #2

Strzał w 10! Dziękuję. Nie wiem co mi się pokręciło, że trzeba w lewo lub prawo.
Po co więc jest 3 zworki? Nie znalazłem opisu zworek na płycie. Trzeba chyba schematu poszukać.... ok, racja
[#4] Re: Przełączanie A500/CDTV

@Rafał A-3000, post #3

Amigi mają czesto 3 pinowe złącza w ukladzie XYX, chyba jedynie po to aby nie uszkodzic jak się podłączy odwrotnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem