[#1] Nieznane rozszerzenie RAM Zorro
Witam.
Wpadło mi w ręce rozszerzenie RAM jak poniżej:

Spotkał się może ktoś z Was z takim rozszerzeniem? Chodzi mi głównie o konfigurację zworek.
Dziękuję z góry za wszelkie informacje.
[#2] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Marcin74, post #1

[#3] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Marcin74, post #2

4 zworki, każda aktywująca jeden z 4 banków pamięci?
[#4] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Daclaw, post #3

Nie koniecznie ponieważ każda zworka ma 3 piny.
[#5] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Marcin74, post #4

Trochę przypomina to http://amiga.resource.cx/exp/vector580 ta wersja dla A500
[#6] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Marcin74, post #1

Tak, kolega powyżej prawie był blisko. To jest VECTOR Ram Board Max 8 MB A2000i. Tutaj jest skan z katalogu z tym rozszerzeniem. Jak działają zworki niestety nie wiem.
[#7] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Alex, post #5

Rzeczywiście to praktycznie to samo rozszerzenie na inny porty.
A w moim metodą prób i błędów już rozkminiłem ustawienia zworek.
1
[#8] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@Marcin74, post #7

To może warto podzielić się wiedzą z innymi? Bo od czasu kiedy mam problem z A.L.F. 2 SCSI to wiem, że do z pozoru "dziwnych rozszerzeń" brakuje dobrych opisów, a statystycznie jest raczej szansa, że ktoś takie może mieć w przyszłości...
[#9] Re: Nieznane rozszerzenie RAM Zorro

@pgru2, post #8

Przygotuje rysunek i opis. Później pomyślę gdzie to wrzucić, żeby można było z tego skorzystać
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem