[#1] Amiga 500 pistorm
Cześć, trafiła mi sie płyta z pistomem i mam delikatny problem. W workbenchu nie dziala port myszy, za to porusza nim myszka podpieta pod usb w pistormie. Jak to zmienic aby kontrole przejela myszka w porcie amigi ?
[#2] Re: Amiga 500 pistorm

@druzil28, post #1

Amiga 500 jest bardzo wybredna w stosunku do myszy USB, przez ochronę zasilania na porcie. U mnie połowa z myszy które działają bez problemu z a1200, nie dziala z a500. Dlatego, używam myszy od rpi, która pobiera mało energii i ma zaimplementowany protokół ps2.
[#3] Re: Amiga 500 pistorm

@druzil28, post #1

Wyedytuj deflaut.cfg tam zapewne jest ustawiona obsługa myszy USB przez pistorm.
[#4] Re: Amiga 500 pistorm

@KoLi, post #3

Znalazem, faktycznie bylo w configu
[#5] Re: Amiga 500 pistorm

@sand, post #2

Chyba nie zrozumiałeś pytania
[#6] Re: Amiga 500 pistorm

@pp, post #5

Kurde cos slabo ten pistorm bangla, zainstalowalem najnowszego Raspberry Pi OS Lite, do tego najnowsze pakiety z https://github.com/captain-amygdala/pistorm.git
i kurde dzwiek w grach zapiernicza ze 2xszybciej niz powinien. To kwestia ustawien czegos w konfiguracji czy taki urok tego softu ?
[#7] Re: Amiga 500 pistorm

@druzil28, post #6

Z dźwiękiem był problem, oglądałem na YT jeden filmik gdzie gość pokazał jak to ustawić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem