[#1] Podstawka PLCC dla Ninetails 9T
Możecie podpowiedzieć gdzie można dostać taką podstawkę PLCC? Moja karta bardzo słabo siedzi na CPU i muszę wymienić a standardowe PLCC68 SMD są dużo płytsze :(

Drugie pytanie, czy ten mod (pind 4 od dołu) to standard, czy na mojej karcie było coś drutowane?

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2022 19:24:14 przez lopezpb
[#2] Re: Podstawka PLCC dla Ninetails 9T

@lopezpb, post #1

To jest standardowa podstawka z wyłamanym denkiem w której piny są wygięte po to żeby podnieść trochę kartę do góry. Dzięki temu nie siedzi bezpośrednio na układach.
Kupić jakąkolwiek to nie problem, ale nie będzie lepsza od tej którą masz. Najlepiej tutaj sprawdzają się podstawki wzmocnione, produkował je Amphenol i Augat.

edit:
Zapytaj Architecta w sprawie podstawki.

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2022 20:19:10 przez Kilos
[#3] Re: Podstawka PLCC dla Ninetails 9T

@lopezpb, post #1

Jeśli jest tam drucik, to z pewnością było drutowane, a podstawkę tak jak napisał kolega możesz dostać u Archi-Tech.
[#4] Re: Podstawka PLCC dla Ninetails 9T

@san_u, post #3

Podstawniki od Archi-Tech dotarły, teraz czeka mnie wymiana.
1
[#5] Re: Podstawka PLCC dla Ninetails 9T

@lopezpb, post #4

Podstawka wymieniona, właśnie przechodzi testy na demkach szeroki uśmiech

Ten "mod" to po prostu komuś sie pad urwał i tak ratował kartę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem