[#1]
[KickStart i M27C160-100F1]
Kolega poprosił mnie żebym mu zaprogramował kickstart do amigi drugiej jaką zakupił i chciał mieć w 2 amigach taki sam kickstart - zakupił też 2 układy o nazwie jaką mu poleciłem, bo już takie układy kiedyś sam do swojej amigi zrobiłem i zdziwiło mnie że niby takie same kupił, ale jednak nie, bo one w okienku mają nie 4 banki, a więcej.
Wyglądają tak:

ściągnąłem pdf do tego układu i są aż 3 wersje tego układu 8x2Mb i 16x1mb i otp nie kasowalny.
Męczę się z tym czymś już cały dzień i nie mogę zaprogramować - cały czas jakiś error wychodzi, a kostka jest
poprawnie wykasowana kasowarką i jak robię blank test to pisze wyraźnie że jest czysta na każdym banku.
Ustawiam program time taki jak piszą w PDF'ie do programowania i napięcie 12.50v i za nic w świecie nie idzie
go zaprogramować, a wziąłem jakiś inny testowy swój układ ze starej płyty PC od biosu M27C1001 i bez problemu zapisuje się bez błędów żadnych.
Wcześniej miałem M27C160 i w okienku były widoczne 4 banki i programowałem 4 razy po jednym razie na każdy bank tym samym wsadem i pięknie działało, a tu nie mogę nic zrobić mimo że układ jest widoczny i odczytywalny to na samym początku układu zapisuje się zazwyczaj tylko początek programu i robi się error bardzo szybko i nie zapisuje dalej. Myślałem że to zasilanie USB bo podpiąłem do kabla USB 3.0 na krótkim przedłużaczu pół metrowym ale jak podpiąłem bezpośrednio do kompa to też nic to nie daje - to nie jest zasilanie bo inne układy programują się bez problemu. Pierwszy raz takie układy widzę z tyloma bankami - one niby mają aż 8 widocznych banków w okienku ale jak się je podświetli dobrze latarką to widać że te 8 jest jeszcze przedzielone na pół więc jest aż 16 banków po 1mb skoro to jest kostka 16 megowa.
Nie mam pomysłu co zrobić - bo wątpię żeby 2 kostki były zepsute zwłaszcza że na każdym banku się tak dzieje...
Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić żeby zatrybiło?
datasheet