[#1] Problem z instalacją sterowników dla internetu, Amiga 1200, Linksys WPC11
Zakładam nowy wątek, jako że poprzednio pisałem w wątku dot. A600, a to nie koniecznie to samo. Mianowicie jak pisałem tutaj chciałem uruchomić internet na Amidze. Niby nic trudnego, przecież wiele osób to robi i nie ma z tym problemu. No właśnie że jest, może tylko ja mam takiego pecha ale do rzeczy. Jak pisałem w poprzednim wątku pościągałem wszystko co było podlinkowane pod filmem, wrzuconym przez Pong777. Zacząłem po kolei instalować to co było potrzebne a czego nie było już w systemie (ClassisWB 3.9), część z tych składników już się tam znajdowała więc nie było potrzeby wrzucać CardPatch czy CardReset. Tak więc zainstalowałem czego nie było, co było tego już nie. Pominąłem też prism2v2 i reqtools, które były już w systemie.
Po instalacji wszystkiego chciałem uruchomić wirelessmanager prism2.device i tutaj już zostałem poinformowany że czegoś nie ma (bodajże jakichś prefsów czy coś). Ok, pomyślałem więc że nic straconego, zaraz wszystko posprawdzam i dogram co potrzeba jeżeli będzie taka konieczność.
No i niestety to było by na tyle. Skończyło się na tym że nie mogłem wejść w wiele ustawień czegokolwiek, ciągle system twierdził że nie może otworzyć resource.library pomimo tego że ona była gdzie trzeba. W SnoopDosie nie wyskakiwały żadne błędy, brakujące pliki czy coś, wszystko było ok. Skończyło się na tym że musiałem odzyskiwać system.
Moje pytanie jest następujące: czy ja zrobiłem coś źle (zgodnie z poradnikiem z filmu) czy to może sam ClassicWB jest takim przeładowanym kombajnem że próba instalacji czegokolwiek ingeruje w inne rzeczy niszcząc jakieś zależności, przez co system się sypie?
Czy ktoś robił to na ClassicWB i może podpowiedzieć jak to zrobić żeby net działał i żeby system nie padł?
Będę wdzięczny za wszelkie porady.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem