[#1] A3000 LED
Czy ktoś sprzedaje to w Polsce ?
link

Widać że płytka zaprojektowana u nas, ma wejście na sygnał hdd z buddhy.
[#2] Re: A3000 LED

@Blady, post #1

Nie wiem, a też pokusiłbym sie o jedną sztukę.
[#3] Re: A3000 LED

@alt_, post #2

Pytałem go o wersje z buddhą ale już nie będzie. Miała dwie pary zielonożółtych wąskich LEDów.
[#4] Re: A3000 LED

@Rafał A-3000, post #3

Da się do originalnej dolutować kabel i wtedy działa z buddą i z hdd.
[#5] Re: A3000 LED

@Ralpheeck, post #4

A w którym miejscu płytki LED ten kabelek należy przylutować i na którym pinie na buddzie powinien być podłączony żeby dioda HDD działała zarówno z wbudowanym SCSI jak i Buddha IDE?
[#6] Re: A3000 LED

@dolek, post #5

Wersja z podanego linku nie ma podłączenia do Buddhy. To zamiennik oryginalnego panelu LED Amigi 3000D. Ma tylko power i HDD SCSI.
Wersję panelu z podłączeniem do Buddhy ma 4 odrębne LEDy. Nowsza wersja kontrolera ma wyprowadzone 3 piny do podłączenia drugiej wersji panelu.
A tu link do wersji drugiej: link

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 15:46:25 przez Rafał A-3000
[#7] Re: A3000 LED

@Rafał A-3000, post #6

Tak, to wszystko wiem. Pytanie było do @Ralpheeck gdyż z jego wypowiedzi wynika, że można to załatwić jednym dodatkowo przylutowanym kabelkiem, bez zmiany płytki LED.
[#8] Re: A3000 LED

@dolek, post #7

No hej. Tutaj masz watek jak to zrobic :)
Mi akurat w mojej zrobil kolega z forum (Wielkie dzieki Stachu!).
[#9] Re: A3000 LED

@Ralpheeck, post #8

Dzięki, będę walczył z tym. A nie wiesz czy Stachu wrzucił Ci jakiś rezystor tam a jeśli tak to jakiej wartości?
[#10] Re: A3000 LED

@dolek, post #9

Ale po co?
Masz diode do scasi. Po prostu dolutuj do niej dwa dodatkowe przewody i polacz z buddha.
Ma swiecic jak jest uzywany hdd albo jak jest uzywany flash na buddzie.
[#11] Re: A3000 LED

@Ralpheeck, post #10

W wątku który podlinkowałeś piszą o ewentualnym rezystorze regulującym jasność świecenia diody.
[#12] Re: A3000 LED

@dolek, post #11

U mnie nie ma.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem