[#1]
Joystick QS-111 (kolejność koloru kabelków)
Witam.
Posiadam
joystick QuickShot II Turbo (QS-111) wykonany na mikrostykach. Kilka dni temu podczas grania w gierkę, przestał działać mi kierunek w prawo, bo nagle ułamała się sprężynka. Na szczęście mam kilka sztuk zapasowych sprężynek, więc wczoraj postanowiłem ulokować tam w środku sprawną sprężynkę. Wymiana sprężynki w moim wykonaniu trwała ponad godzinę (wk*rwiająca robota).

Mikrostyk składa się z małej blaszki w kształcie trójkąta i na nią trzeba nałożyć sprężynkę, a później już jest łatwiejsza robota. Po skutecznym ulokowaniu sprawnej sprężynki i blaszki na tym całym mikrostyku, z płytki elektronicznej oderwało się 5 kabelków (w trakcie tej całej wk*rwiającej roboty).
Kolejność koloru kabelków (od góry):
1. czarny
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. biały
Oderwane kabelki (jako znaki zapytania) są w kolorach: pomarańczowy, czerwony, zielony, niebieski i brązowy.
Mam nadzieje, że ktoś z Was posiada model tego joysticka. Przydałaby mi się prawidłowa kolejność kabelków jakie musiałbym przylutować do płytki elektronicznej. Nie chcę niczego eksperymentować na Amidze przy włączonym sprzęcie, bo istnieje ryzyko zwarcia i wtedy kaplica.
Czy ktoś z Was mógłby rozkręcić swój egzemplarz (tylko dolnej części) joysticka QS-111, aby podać mi kolejność koloru kabelków?
Będę bardzo wdzięczny.