@AD99
Moj drogi AD99... WOW!! Twoje pytanie, mnie rozwalilo i dalo mi kopa w mozg!! ... no jeden dysk na 100% padl, bo rozmawialem z uzytkownikiem, i na nim demontowalem i ogladalem plytke PCB... ale DRUGI! taki sam dysk po prostu BYL! w innej 30 letniej maszynie..
Uzytkownik tej 2-giej maszyny zrobil upgrade, zeby maszyna dzialala z OS-9 ROM (dyski psuly sie na potege wtedy, a OS-9 mozna bylo zmniejszyc i wrzucic do ROM!) i rzeczywiscie, nigdy nie przetestowalem, czy ten drugi stary dysk dziala!
Zalozylem ze byl UPGRADE, bo dysk padl..
Ale trzeba sprawdzic przynajmniej..!!!!!
Wstawilem ADAPTEC 29160 do PC nie bootuje, wstawilem do kolejnego PC.. dziala, podlaczylem kabel SCSI do dysku.. brak wykrycia
Postanowilem sprawdzic, czy chociaz modul sprzetowy z 2x FDD na SCSI dziala... podlaczylem go do kabla SCSI..
I do cholery!! Ten Fujitsu sie tam pojawil!!
System go nie inicjalizowal, bo to byl dysk z OS-9, bylo troche babrania, ale ten program umozliwil zrobienie obrazu dysku bez montowania/inicializowania: http://www.chrysocome.net/dd
5min pozniej obraz dysku byl gotow!! WOW WOW WOW!!!
Problem rozwiazany!! a nawet mam dawce, zeby sprobowac przelozyc elektronike do drugiego dysku, ktory nie dziala!!
@AD99 Jak moge sie odwdzieczyc?