kategoria: Komputery
[#1] Włącznik monostabilny - gdzie kupić?
Czy ktoś się orientuje, gdzie kupić taki włącznik? Potrzebuje do obudowy E/BOX, do Mediatora, więc musi być monostabilny (ATX). Albo jak tego cholerstwa szukać w ogóle?
[#2] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #1

Pytanie jaki tam jest ten przycisk, przykładowo jeśli isostat, to możesz znaleźć tu: https://allegro.pl/kategoria/elektronika-elektronika-67194?string=isostat

Jeśli nie taki, to wrzuć jego fotkę.

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2024 19:43:59 przez wali7
[#3] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@wali7, post #2

Przejrzałem wszystkie. To żaden z nich. To taki standardowy, czarny, typowy dla starych obudów, tj. z otworami na śrubki.
[#4] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #3

wrzuć jego fotkę
[#5] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@wali7, post #4

Wrócę do domu, to wrzucę.
[#6] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #5

[#7] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #6

https://www.ebay.co.uk/itm/271658712614

Szukaj pod power switch at

Tylko jak chcesz mono to chyba musisz przerobić

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2024 23:31:32 przez kataklysm
1
[#8] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #1

Dokładnie szukaj na aukcjach albo na Ali jako AT Switch. Ja też jakiś czas temu miałem z tym problem i właśnie na aukcjach trafiłem chyba za 3 funty z darmowa przesyłka.
1
[#9] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@kataklysm, post #7

Z tego co pamiętam, to jest zwykły monostabilny isostat.
[#10] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #1

A takie cuś?
[#11] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@Stoopi, post #10

A może coś takiego ? PBS-11B
Przycisk osadzić w odpowiednio nawierconej blaszce żeby pasował rozstaw otworów. Pytanie, czy skok będzie odpowiedni.
1
[#12] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@zyga64, post #11

To jest jakiś plan. Jak nie będzie wyjścia, to trzeba będzie tak zrobić.
[#13] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@zyga64, post #11

Też fajne.
[#14] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #1

Elbox te switch'e do mediatorow w ofercie na swojej stronie. A przynajmniej zawsze miał, bo kupowałem kilka dobrych sztuk u nich.
[#15] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@Mokry, post #14

Też kupowałem Elboksowy w Retroami.
[#16] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@Mokry, post #14

Nie widzę. Możesz podesłać link?
[#17] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #16

Sorry ze tak późno odpisuję, ale na wakacjach jestem. Mam tu mega słaby zasięg a wifi w hotelu też nie jest najlepsze i wszystko się długo wczytuje.

https://shop.elbox.com/index.php?id_product=28&rewrite=atx-power-switch&controller=product

Ten switch na fotce nie wygląda tak jak powinien, ale te kupowałem. To jest taki normalny do montażu to obudowy tower. Czasem trzeba nałożyć taki gumowy dystans bo brakuje z wymiaru do wyłącznika w obudowie. Nie pamiętam tylko czy to jest w komplecie.
[#18] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@Mokry, post #17

Jakby był, to z chęcią i sam dystans bym kupił, bo takich kabelków mam całą paczkę. No ale nawet się nie dowiem, bo Elbox nie odbiera ode mnie telefonów
[#19] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #18

Mam dziwne wrażenie że oni odbierają tylko telefony ode mnie . Spróbuj dzwonić pomiędzy 16 a północą. Oni pracują późnymi popołudniami do oporu.
[#20] Re: Włącznik monostabilny - gdzie kupić?

@_arti, post #1

Wziąć popsuty włącznik bistabilny z monitora Commodore 1084.
Będziesz miał wtedy monostabilny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem