[#14]
Re: Podłączenie karty 3D do A1200 - czy to możliwe?
@jaster,
post #13
Nie ma tego niewiadomo ile, ale jakaś sensowna baza jest.
Jeden z tych projektów o których pisałem jest do Amigi -- służy do podłączenia dwóch kart turbo do A1200. Czekam tutaj na kolegę który partycypuje w projekcie, jest zatem mały zastój. Inny projekt -- również wykonywany z kolegą, do 2 miesięcy będzie prototyp.
Jeszcze nie pisałem działań organizatorskich, które robię "oprócz tego, że piszę". W 2014 r. organizowałem (z kolegami) cykl imprez amigowych finansowanych przez Narodowe Centrum Kultury. Rok później, wraz z kolegami organizowałem dość dużą (70 osób) imprezę retro, z atrakcjami.
Rok temu byłem pomysłodawcą i koordynatorem studiów podyplomowych o retro. Niestety drugi nabór (hybrydowy) nie miał miejsca, bo studia były niezgodne z nowymi, wewnętrznymi przepisami. Ale pierwszy nabór (2023) skutkował listą 11 kandydatów, gdyby chętnych (na stacjonarne, nie hybrydowe) studia było kilka osób więcej, studia by ruszyły. Cóż, nie wszystko się udaje. Ale warto próbować.
Co do nadgorliwośc,i to nie mam wiedzy technicznej (elektronika, choć ostatnio... lutowałem, po 35 latach przerwy), ale właśnie uważam że od tego jest forum, żeby każdy pomysł odpowiednio "obrócić".