kategoria: Kontrolery
[#31] Re: A4091 i Bluescsi

@Bartek2075, post #30

Czyli jednak nie działa jak powinno. Ciekawe, że z tf4060 mi działa bez problemow, ale znowu są inne problemy związane z Firebirdem i ppc.
[#32] Re: A4091 i Bluescsi

@jargo, post #31

Działa POPRAWNIE na a4000D. Amiga 4000T to zupełnie inna konstrukcja. Tam scsi jest wbudowane na płycie.
[#33] Re: A4091 i Bluescsi

@Bartek2075, post #32

Zaintrygowała mnie Twoja pewność :) i wczoraj sprawdziłem. Wyciągnąłem wszystkie karty i został tylko BFG9060, A4091 i FirebirdPCI oraz IndivisionAGA. Na takim konfigu bez problemów karta działa przy 50MHz.
Jak przestawię BFG na 100MHz to przyznaję rację, karta działa, widać ją w Early Startup Control, ale problem pojawia się po podpięciu ZuluSCSI (Sprawdziłem też z BlueSCSI), wtedy czasem się odpali, ale w końcu i tak się wywali, albo wpada w pętlę resetów. Więc na mojej A4000D nie działa POPRAWNIE :).

[#34] Re: A4091 i Bluescsi

@jargo, post #33

Ja mialem podobne problemy z tą kartą. Okazało się ze winne było nueprawidłowe osadzenie z slocie zorro. Karta bardzo ciasno i ciężko wchodziła, problem rozwiązałem poprzez usunięcie z obudowy tej plastikowej szyny na końcu która naprowadza karty w a4000D. Mój konfig to a4000d rev Cr, firebird, tf4060, ragnarok ppc, amiblaster. Nie mam żadnych problemów w tym konfigu z a4091
[#35] Re: A4091 i Bluescsi

@jaster, post #34

Z kartą A4091 bywają problemy, ale ogólnie to bardzo fajna karta. I można zrobić samemu.
Czekam na A4092.
[#36] Re: A4091 i Bluescsi

@jaster, post #34

Tyle, że przy BFG9060 na 50MHz jest ok, tak samo testowałem z TF4060 i też działa (są inne problemy związane z PPC), problem jest z BFG na 100MHz. Stawiam, że to wina BFG, chociaż ono z pozostałym sprzętem działa bez problemów. Słyszałem kiedyś, że to loteria, raz działa, a raz nie.
[#37] Re: A4091 i Bluescsi

@jaster, post #34

Masz praktycznie identyczny konfig, z tą różnicą, że ja mam Apocalypse i BFG. Przy TF4060 nie było tych problemów.

Wczoraj wygrzebałem drugie BFG, które mam i jak kiedyś je testowałem to nie chciało chodzić na 100MHz. Nie wiem z czego to wynika, ale jak wsadziłem procka, dołożyłem chłodzenie i przestawiłem zwory to teraz działa na 100MHz.
Co ciekawe to chodzi nawet z tym A4091 ustawiona na 100MHz, jedynie co to raz na kilka uruchomień pojawiają wpada w pętle resetów, ale powiedzmy, że jest to do przeżycia. W takim razie ja już nie wiem z czego to wynika, normalnie zgłupiałem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem