[#41]
Re: Nowa karta turbo do A1200
@neoCDTV,
post #39
Rynek się nasycił. Ja wróciłem do Amig w 2015 jakoś i zacząłem kolekcjonować graty i tak wielu co znam robiło, a teraz mają już co chcieli albo na razie się znudzili i zapotrzebowanie spadło. Tak z moich obserwacji takie "ostanie amigowe pokolenie" to ci co mieli 5-10 lat w 1995-2000 i dostali Amigę jako zabawkę do grania. Jeśli wracają do zabawy, to będą ostatnimi, co coś kupią. Tylko w tamtym czasie zaczynały królować PCty i konsole. Nie wiem czy będą mieli sentyment akurat do Amigi. A500 mini też może być dla nich dobrym rozwiązaniem.
Są też tacy co zerwali z retro i albo sprzedali sprzęt lub schowali w szafie. Teraz chcą wrócić znowu. Jest to ułamek i tak już niszowego środowiska. No i są tacy, co 10 czy 15 lat temu mówili, że 060 jest drogie i kupią jak stanieje. Albo się przełamią, albo mają już Pistorma.
Patrząc też na aktywność użytkowników na PPA mam wrażenie, że się zmniejszyła.
No ale miało być o nowej karcie turbo, a nie o wymieraniu gatunków
Może patrzę na to ze swojej żabiej perspektywy, a bociania jest inna. Nie wróżę jednak super sukcesu tej karcie, bo nawet jak będzie tanio ją sobie polutować, to dostępność 060 jest kiepska i droga.
Podłe dziadyngi wykupiły wszystkie i trzymają w szufladach handlorze przebrzydli. Albo trzymają po szufladach i się na nie patrzą zamiast dać innym się pobawić psy ogrodnika

Ja nie jestem jednym z nich, bo mam schowane i nie patrzę na nie