[#1] Amiga 500 rgb2hdmi + indivision ECS v4
Witam wszystkich moja konfiguracja Amigi 500 to płyta 8a.1 turbo 68030tkv2 2mb chip indivision ECS v4 z picasso96 3.6.1.
Pytanie czy ktoś próbował połączyć rgb2hdmi z indivision ECS v4 to znaczy do risera rgb2hdmi wpiąć zamiast Denis indi v4.
Plusy takiego zestawienia to RTG i natywny obraz po HDMI brzmi super ale to tylko teoria, indy wysyła obraz poprzez VGA i czy prześle go do pizero przez riser nie wiem.
Co o tym sądzicie?
Mam rgb2hdmi pizero z a600, mam indy i sterowniki niemam risera do a500 ale tego co przesówa pizero w lewo.
[#2] Re: Amiga 500 rgb2hdmi + indivision ECS v4

@Seba68030, post #1

Nie, nie prześle. rgb2hdmi wypluwa jedynie obraz wygenerowany przez Denise. RTG dzieje się w Indi.
[#3] Re: Amiga 500 rgb2hdmi + indivision ECS v4

@-tbn-, post #2

Ale niema chipu Denis w indy v4, indy go zastępuje w poprzednich wersjach indy wpinali się Denis, pytanie czy próbowałeś
[#4] Re: Amiga 500 rgb2hdmi + indivision ECS v4

@Seba68030, post #3

Nie mam po co próbować. rgb2hdmi generuje obraz na podstawie 4-bitowego RGB na każdą składową. Jak byś chciał wyświetlić obraz RTG np. z 8 bitami per skladowa? Nie wyczarujesz ani więcej wyjść z nibyDenise w V4, ani dodatkowych wejść do maliny. Wiesz że Pi Zero ledwo wyrabia przetwarzanie ramki PAL i danie np SuperHires kończy się kaszaną na ekranie?

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2026 18:33:08 przez -tbn-
[#5] Re: Amiga 500 rgb2hdmi + indivision ECS v4

@-tbn-, post #4

Szkoda mogło by być fajnie z takim tandem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem