kategoria: Płyty główne
[#1] A1200 świruje
Po podłączeniu zewnętrznego flopa flop się nie zainicjował paliła cały czas dioda w stacji ,po resecie ciemny ekran na telewizorze zielona dioda świeci po wyłączeniu na dłużej amiga się uruchomiła po 1 godzinnym działaniu wyłączono i ponownie załączono znów czarny ekran zielona dioda świeci po wyłączeniu na godzinę Amiga znowu się uruchamia co mogło paść w Amidze ,flop zewnętrzny nie czyta dyskietek chodź stacja zewnętrzna podpięta jako df:0 czyta dyskietki

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2026 16:54:19 przez marcinm
[#2] Re: A1200 świruje

@marcinm, post #1

Wygląda raczej jak jakiś problem z zasilaniem, czy kondensatory wymienione? :)
2
[#3] Re: A1200 świruje

@bfgmatik, post #2

kondensatory zostały wymienione pół roku wcześniej
[#4] Re: A1200 świruje

@marcinm, post #3

Ja bym jeszcze wymienił zasilacz na inny, problemy typu "czasami działa" są zwykle związane z zasilaniem. Innego pomysłu nie mam.
[#5] Re: A1200 świruje

@bfgmatik, post #4

pożyczę od kolegi i dam znać
[#6] Re: A1200 świruje

@marcinm, post #5

Ja używam do Amigi 600/1200 zasilacza Cisco ADP-30RB – można go trafić na Allegro. Nie jest drogi a działa super.
Filmik z YouTube jak przerobić pod Amigę :
https://www.youtube.com/watch?v=hs4aSmyebcE

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2026 17:25:44 przez kismat75
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem