[#1] PCMCIA memory card w moim wydaniu
Właśnie stworzyłem kartę pamięci na PCMCIA. Posiada 4MB ramu, a dokładniej SDRAMu i właściwie to jest tam 8MB ale Amiga więcej niż 4MB nie "zobaczy".

2
[#2] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@spidi, post #1

Ładne to, rozpracowane PCMCIA i kontroler SDRAMU. Nigdy nie udało mi się nauczyć Veriloga :).
[#3] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@spidi, post #1

Nie da się z tego Chipu utworzyć?

Suoer sprawa! Miałem taką kartę w ręce (na baterię).
[#4] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@spidi, post #1

Posiada 4MB ramu, a dokładniej SDRAMu i właściwie to jest tam 8MB ale Amiga więcej niż 4MB nie "zobaczy".

a czy w trybie
"dyskietkowym CC0:"
może być ta 8mb "pojemność dyskietki" dostępna
?
1
[#5] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@_DiskDoctor_, post #3

Nie da się z tego Chipu utworzyć?

Niestety nie, ta pamięć jest widziane w innej przestrzeni.
[#6] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@Cezarykl, post #4

a czy w trybie
"dyskietkowym CC0:"
może być ta 8mb "pojemność dyskietki" dostępna
?

W normalny sposób nie, trzeba by zastosować jakiś mechanizm bankowania pamięci. Jednak to by się musiało wiązać z modyfikacją sterownika odpowiedzialnego za to. Tak mi się wydaje na obecną moją wiedzę na ten temat.
[#7] Re: PCMCIA memory card w moim wydaniu

@spidi, post #6

Lekko nie związanie z tematem:
Pamiętam jak w latach 95//96r może 97r, miałem kartę właśnie podpinania do pcmcia o wielkości 2mb. Używałem jej w a600 .
Pamiętam jeszcze że miała ona w sobie baterię i mogła działać jak HDD lub jako fast. To tak dla ciekawości , a coś mi się kojarzy że miała obudowę w kolorze zielonym.
Pozdrawiam serdecznie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem