kategoria: Karty procesorowe
[#1] Pistorm i Raspbery pi3b+
Witam.
Mam pistorm do A500 i Raspbery pi3b+ jak wiadomo wersja 3b+ jest duża i nie mieści się bez adaptera więc kupiłem taki jak na foto. Czy taka przejściówka może być? I drugie pytanie, ta przejściówka ma trochę długie piny i przy Raspbery nie wchodzi do końca, widać piny. Foto. Czy tak może być czy przyciąć?

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2026 07:29:46 przez mass
[#2] Re: Pistorm i Raspbery pi3b+

@mass, post #1

No możesz przyciąć te piny, ale i tak nie położysz klawiatury. Potrzebujesz jeszcze relokatora CPU.
[#3] Re: Pistorm i Raspbery pi3b+

@TomcioPaluszek, post #2

Ja bym zrobił inaczej (A raczej zrobiłem inaczej)
Zamiast Risera CPU i tego czegoś do podwyższenia RPi 3B zanabył bym TO.

Wcześniej miałem tak jak piszesz, jednak odkąd kupiłem ten adapter kątowy mam zarówno święty spokój ze stabilnością jak i lepiej rozwiązane chłodzenie RPi 4B. Szkoda że zdążyłem wylutować gniazda ETH i USB3.

Mój set:

4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem