[#61] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #60

Oby zadziałało, ale i tak czekam na części...

1
[#62] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #1

Płytki przyszły. Po uwzględnieniu wszystkich opłat, wyszło 35 zł/szt.
Nie wiem jak to będę pakował, chyba znajdę jakieś usztywnienie (być może kawałek jakiejś deseczki przytnę), i owinę to razem z płytką kilkoma warstwami folii bąbelkowej, do której przykleję etykietę inpostu (tak wysyłałem pcb A2000EATX i było OK).
Myślę, że koszty pakowania i wysyłki inpostem wyjdą jakieś 27 zł od wysyłki. Tak więc, jeśli ktoś wziął:
- 1 płytkę, to dopłaca 22 zł
- 2 płytki, to dopłaca 17 zł
- 3 płytki, to dopłaca 12 zł....
Dopuszczam wysyłkę zbiorczą jedną paczką dla kilku osób, będzie taniej, a dla mnie mniej pakowania.
Dogadajcie się między sobą, proszę na priv o informacje do jakich paczkomatów wysłać (nr paczkomatu, nr telefonu, e-mail). W przypadku gdy chcecie wysyłkę łączną, proszę o potwierdzenie do kogo ma być wysłana jego płytka.
Możliwy odbiór osobisty u mnie w Krakowie (ale nie 3-7 czerwca, bo mnie raczej nie będzie).
Dopłaty na Blik 532 624 278, ci co nie mają dostali nr mojego konta.
[#63] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #62

Pieniądze od pierwszych osób wpłynęły, informacje na priv także. Dzisiaj wieczorem zaczynam ciąć deski na wzmocnienie - obok płytek dostaniecie kawałek deski elewacyjnej z mojej szopy
Postaram się pierwsze przesyłki wysłać dzisiaj.
[#64] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #63

Płytki dla tych którzy dopłacili do wysyłki i podali mi namiary na paczkomat, zostały wysłane :)
Jeśli ktoś chciałby otrzymać PCB w tym tygodniu, to proszę o dopłatę jak wcześniej opisałem, oraz podanie na priv nr paczkomatu, nr telefonu, oraz e-mail. Od środy do weekendu nie będzie mnie w domu, więc kolejne paczki wyślę jutro, albo dopiero w weekend.
[#65] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #63

Fajna deska szeroki uśmiechszeroki uśmiech dzięki
[#66] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #64

Mi się nie spieszy, oczywiście zaraz dopłacę, rozmawiałem z Dorianem i jego płytki i moje lecą do mnie :) wiec będą 4 szt.
[#67] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #64

tak moje wyślij do quad
[#68] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@QUAD, post #66

4 płytki do jednej paczki to tylko 7 zł dopłaty :)
I nie zapomnij o daniu namiarów na paczkomat na priv.
[#69] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@Berr131268, post #65

To jest specjalna deska z sosny, która przyśniła się Jayowi Minerowi szeroki uśmiech
2
[#70] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #69

Przetestowałem karte w wersji skróconej, jednak złącze na taśmie nie działa prawidłowo, oczywiście złącze wewnętrzne działa ok.

jeżeli ktoś jest zainteresowany złożeniem krótkiej j karty bo uzywa np kart isa to zosało mi kilka płytek. Zapraszam na priv.
[#71] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #70

Pola złącza Zorro są dość krótkie. Może masz problem ze stykiem złącza Zorro jak ja w nowszej wersji Buddhy.
[#72] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #70

Witam.
Czemu masz ustawiona zworkę 1M skoro na karcie jest full RAM.
Pozdrawiam.
[#73] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@ted, post #72

Bo sprawdzałem rózne opcje czy działają :)
[#74] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #73

Witam.
Ciekawego masz „ferryta”.
Pozdrawiam.
[#75] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@ted, post #74

Ferryt byl wpięty na kabel przy samym wyjsciu.

Troche pomeerzylem karte i problemem okazala sie dioda dajaca za duzy spadek. 0.8v

Transfery sa troche niższe, nawet o 30% na starym kablu lpt aczkolwiek działa :)

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2026 00:17:07 przez luka
[#76] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@wali7, post #62

Witam.
Czy już ktoś z Was polutował i uruchomił?
Ja czekam na resztę części.
Pozdrawiam.
[#77] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB - zakończenie

@ted, post #28

o dziś przyszła mi przesyłka z WD33C93 i jest zonk.
Szlify/malowanki

A co konkretnie z nimi jest nie tak? To że są przemalowane, czy po prostu nie działają?
Bo chińskich szlifów mam sporo, ale jeśli działają jak trzeba, to nie widzę problemu. Przykładowo, mam kilka 68030RC50 z podpisem "MALATSIA", więc szlif, bo raczej Motorola nie robiła błędów ortograficznych w nazwach kraju. Ale skoro działają poprawnie na 50, a także na 60 MHz, to problemu nie widzę.
Oni chyba często rozumują "Li, popatrz jaki ten układ paskudny... weź go przeszlifuj i przemaluj, bo zachodni klient lubi gdy jest ładny" :) To niekoniecznie musi oznaczać próbę oszustwa, a raczej bieda-refurbishing.

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2026 10:05:43 przez wali7
1
[#78] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #75

Witam.
Transfery sa troche niższe, nawet o 30% na starym kablu lpt aczkolwiek działa

Spróbuj rozciąć żyły od siebie i każdą z osobna owinąć w „sreberko” od czekolady
tworząc takie proste ekranowanie.ekranowanie.
Ciekawe jak to wpłynie na transfer.

Pozdrawiam.
[#79] Re: Karta SCSI A2091 - zbiórka PCB

@luka, post #75

Witam.
Skąd pobraliście zawartość EEPROM-ów?
Coś mam zassane ale ilość danych jest mała względem wielkości pamięci.
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem