[#1] Amiga 600 Subway 2021 instalacja
Witam zakupiłem do mojej A600 z pistorm16 CM4 caffeineOS 9317 rozszerzenie A604n i Subway 2021 chcąc przenośić dane poprzez USB ale napotykam problem z którym nie mogę sobie poradzić proszę o wsparcie.
Co wykonałem:
-prawidłowo zainstalowałem hardware
-zainstalowałem sterowniki anaiis najnowsze gdyż poseidon nie obsługuje Subway 2021 tak twierdzi instrukcja
-Uruchamiam plik w sys (system) usbstart wykrywa podłączonego pendrive ale nie pojawia się ikonka na pulpicie
-pendrive sformatowany na fat32
-Dodam że kartę CF poprzez pcmcia czyta bardzo dobrze w formacie fat32
-System po uruchomieniu usbstart bardzo zwalnia wszedłem w emu68meter a tam (68k na max i arm na max)

Poproszę o podpowiedzi gdzie znajduje się problem

[#2] Re: Amiga 600 Subway 2021 instalacja

@Seba68030, post #1

Poseidon potrafi sam automatycznie(można to też wyłączyć) podmontowac pendrive.
A jak robi to anaiis? Automatycznie?
Widzę że w archiwum anaiis jest ikona odpowiedzialna do podmontowania pendrive.

A dlaczego nie uzywasz USB w Pistorma z CM4 ?
Nie działa jeszcze w Pistorm16 ?

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2026 20:20:02 przez Norbert
[#3] Re: Amiga 600 Subway 2021 instalacja

@Norbert, post #2

Pistorm16 nieposiada gniazda USB, u mnie wygląda to tak że po włożeniu pendrive zostaje rozpoznany prawidłowo tzn. model mojego pendriva i to wszystko, nie ukazuje się ikonka a dodatkowo bardzo mocno jest system zajęty, próbowałem poprzez trident i Posejdon nie rozpoznają urządzenia Subway 2021 co dalej to nie wiem mogę spróbować na OS 3.2.3.
[#4] Re: Amiga 600 Subway 2021 instalacja

@Seba68030, post #3

Pisałem co że w pakiecie anaiis widzę ikonę która montuje urządzenia na USB.
Czytałeś dokumentację do anaiis?
[#5] Re: Amiga 600 Subway 2021 instalacja

@Norbert, post #4

nie wiem gdzie leży problem zgadza się są ikony do montowania dysku u mnie normalnie uruchamia się usbctrl (start), podłączam pendrive i klikam na ikone massive_fat95 i wtedy procesor w emu68meter zajęty tak jakby pendrive przechodził walidacje -. zresztą próbowałem różnych ustawień w tooltypach, wszystko zainstalowane według instrukcji nawet zmieniłem zasilacz, pojawia się też ikonka usbkey0 w ram dysku też tam zwiększyłem bufor z 5 na 30, trident i poseidon wyłączone wszystko, kurcze pomysły się kończą i wiedza
[#6] Re: Amiga 600 Subway 2021 instalacja

@Seba68030, post #1

Może ktoś kto posiada subway 2021 mógłby opisać jak u niego działa?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem