kategoria: Płyty główne
[#1] A4000 renowacja płyty
Witam,

Poszukuję fachowca który specjalizuje się w renowacji płyt głównych A4000.
Próbowałem znaleźć taką informację w wątku o magikach lutownicy ale nie udało mi się tam wyszukać fachowca od skorodowanych płyta A4000.
Jeśli ktoś ma doświadczenia z takimi remontami I mógłby polecić świetnego fachowca to byłbym wdzięczny. Z góry dziękuję.
[#2] Re: A4000 renowacja płyty

@Subek, post #1

Jak skorodowana płyta to ino przekładka na nowe PCB. Ze swej strony mogę polecić kolegę- Amigo-A1200-040 bo do Niego mam 10km jazdy autem więc praktycznie na miejscu.
1
[#3] Re: A4000 renowacja płyty

@Bartek2075, post #2

eh
lepiej nie

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2026 23:39:04 przez Dorian3d
2
[#4] Re: A4000 renowacja płyty

@Dorian3d, post #3

Hehehhe
1
[#5] Re: A4000 renowacja płyty

@Subek, post #1

Podeślij nam zdjęcia uszkodzeń płyty, ocenimy czy to się nadaje do naprawy, czy raczej tylko przeszczep na nową płytę.
4
[#6] Re: A4000 renowacja płyty

@alt_, post #5

Proszę wstaw te zdjęcia tu - to jest interesujące.
1
[#7] Re: A4000 renowacja płyty

@radekcz, post #6

Witam.
Tak jak pisali przedmówcy daj fotki.
Wtedy oceni się sposób naprawy..
Ja ocaliłem już jedną A2000, pamięć A501 a teraz dłubię przy 386 kolegi po wylanych bateriach.
Podobnie jest z puchnącymi kondensatorami elektrolitycznymi w A600 i 1200.
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem