[#1] Stufft suxx;)
Pewnego jakze goracego dnia sciagnalem sobie Alone In The Dark 3 na Maca. Ma to to 137Mb i jest podzielone na 6 plikow, a kazdy ma rozszerzenie .sea.bin, .sea.2.bin itd. Teraz pytanie. Czym to rozpakowac ? Stuffit Deluxe 5.5 polegl podobnie jak ta oryginalna pakowaczka .sea (Compact [costam] Pro). Dodam, ze pliki pozbawione sa ikonek. Pewnie dlatego, ze sciagalem je spod Linuxa, a dokladniej z konta shellowego, bo tylko tam mam znosne transfery. Pobrania dokonalem WGetem. Nie chcialbym robic tego od nowa pod Maciem z mizernym transferem (7KB/s).
[#2] Re: Stufft suxx;)

@mcbarlo, post #1

Podaj link do tej gry jezeli mozesz.
Ostatnio zagralem sie na "smierc" w AloneInTheDark4 na PSX. Tzn, ukonczylem cala gre facetm jednak mam problemy babka (stanalem w bibliotece i nie wiem gdzie szukac kartki z kodami). Chetnie zobacze jak wyglada AITD3. Widzialem 1 i 2 na pececie, ale wrazenia na mnie nie zrobily, natomiast 4 jest tej klasy co Resident Evil.
[#3] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #2

http://www.hot.ee/macgames/
[#4] Re: Stufft suxx;)

@mcbarlo, post #3

Rozpakowalem i odpalilem gre. Mowiac krotko jestem w szoku i zastanawiam sie dlaczego nigdy seria AITD nie wyszla na Amige. Co prawda trojka jest duuuzo gorsza od czworki ale nawet na 040/40 + AGA (640x480 256 col) bardzo dobrze wyglada i dosc szybko dziala.
Do rozpakowania uzylem StuffIta v4.0.2 (mam jeszcze skads 5.5, ale nie uzywalem poniewaz do tej pory dawal rade poprzedni. Jezeli problemem nie jest StuffIt to mozliwe ze pliki nie maja naglowkow (czesto tak mialem gdy sciagalem Macowe pliki pod Workbenchem i tak jak mowiles nalezy sciagac pod Maciem. Sa jeszcze na ta niedogodnosc dwa sposoby:
Zamontuj Macowa partycje na WB nastepnie zmien za pomoca gornej belki WB Ikonki/Informacje komentarz wszystkich plikow na TEXT/HSCD (pozniej zrestartuj Maca). Drugi sposob to nagraj wszystkie pliki na CDRW i odpal plyte pod MacOSem.
Jeszcze wroce do gry. Instalacja gry zaczyna sie po rozpakowaniu plikow bin. Jezeli potrzebujesz jakies pliki to wysle na priv.
[#5] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #4

Niestety to nie działa:( Jak mountujesz partycje Macowe ? Ja korzystam z CrossMacFS. Komentarza nie da sie zmienić. Niby jak klikne na 'zapisz' to nic nie protestuje. ale komentarz i tak jest taki sam, czyli, ciag zer i costam jeszcze. Ogolnie mowiac sieczka.
[#6] Re: Stufft suxx;)

@mcbarlo, post #5

Uzywam ShapeShiftera 3.11, a partycje montuje za pomoca mac-handlera. Sterownik jest w katalogu z ShapeShifterem.
[#7] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #6

Nie doadalem jeszcze ze partycje nalezy zamontowac tylko po uruchomieniu ShapeShiftera i cokolowiek zmieniac (kopiowanie itp.) tylko gdy on pracuje. Po wylaczeniu SS partycja jest nieaktywna.
[#8] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #7

Niestety nadal nie dziala. Dodalem te komentarze i pliki widziane sa jako tekst. Nadal sie nie da ich rozpakowac

PS. Dzieki za MagicMenu:)
[#9] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #7

Niestety nadal nie dziala. Dodalem te komentarze i pliki widziane sa jako tekst. Nadal sie nie da ich rozpakowac
PS. Dzieki za MagicMenu:)
[#10] Re: Stufft suxx;)

@mcbarlo, post #9

Mozliwe ze problem jest z niepoprawnym komentarzem. Podany wyzej stosowalem do archiwum .SIT (oprocz tego moze byc np. SITD/MV50, SITD/SIT itp.). Wlasciwie pierwszy raz spotkalem sie z rozszerzeniem .bin na Macu. Aktualnie "padla" mi sieciowka na Ami i jestem teraz na WinUAE, wiec nie moge sprawdzic komentarza, poniewaz nie zainteresowalem sie jak odpalic emulator Maca na pececie, a tym bardziej jak zmusic go do dzialania w internecie. Pliki AITD3 przenioslem na plycie CDRW. Plyte ta zamontowalem pod MacOS (nie potrzebne sa wtedy komentarze). Jezeli nie masz mozliwosci nagrania danych na plyte, to sciagnij pod MacOSem jakis maly plik .bin z internetu i sprawdz jaki ma komentarz.
[#11] Re: Stufft suxx;)

@Andrzej Drozd, post #10

Juz sobie poradzilem. Kiedy przegram pliki na dysk zamontowany mac-handlerem jest ok. Archiwa z rozszerzeniem .bin tworzy prgoram MacBinary.
[#12] Re: Stufft suxx;)

@mcbarlo, post #11

Próbowałem doić grę ale nie mogę zalogować się na FTPa gdzie leży... co jest grane?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem