[#1] Wingroza na Pegazie????
Cze na PegazieII lub na A1 można emulować Wingroze przynajmniej98 i pograć sobie w Pctowe gierki. Chodzi mi o NeedForSpeed i FortRacing2.
[#2] Re: Wingroza na Pegazie????

@Mleko, post #1

Może by i się udało przez emulację MacOS-a przez MacOnLinux i na tym emulatorze emulator typu VirtualPC czy coś w tym stylu.
Co do innych starych gier, jeszcze starszych niż podajesz wystarczyłby chyba emulator DOSBox na MorphOS-a. Nie wiem jak Bochs.
Pozostaje kwestia tego - po co?

[#3] Re: Wingroza na Pegazie????

@grxmrx, post #2

Pozostaje kwestia tego - po co?

prosze cie, grx... :)
[#4] Re: Wingroza na Pegazie????

@grxmrx, post #2

NIe bardzo lubię Need For Speed ale chociażby pokazać grzybiarzowi że się ma sprzęt na którym wszystko chodzi :D

[#5] Re: Wingroza na Pegazie????

@Arbuz, post #4

A co wy z tym pakazywaniem :)
Przeciez ten pecetowiec ma to samo co Ty :D
A jesli to jest ONA, to warto niekiedy zobaczyc jakie ma HARDWARE :)

[#6] Re: Wingroza na Pegazie????

@Arbuz, post #4

A ja nie rozumiem tego dzikiego pędu, aby wszystkim wszystko udowadniać. Ludzie! Po co?
[#7] Re: Wingroza na Pegazie????

@Mleko, post #1

Mozna ale to bedzie zolw...Czy jednak nie lepiej natywanie odpalic to co jest na LinuxaPPC i MacOSaPPC? :)
[#8] Re: Wingroza na Pegazie????

@Andrzej Drozd, post #7

A co z programami (n/p zawodowymi potrzebnymi do pracy nad badaniami naukowymi), ktore ukazaly sie w wersji tylko m$??
[#9] Re: Wingroza na Pegazie????

@Mleko, post #1

Jak bym miał strzelać, to bym polecił Bohsa. wyszedł chyba na wszystkie możliwe platformy. Z tego co sie orientuję jest w wersji pod MorphOSa. Bohs jest naprawdę spoko, tylko koszmarnie trudny w konfiguracji. Ja ostatnio nabrałem ochoty na odpalenie kilku starych demek. VMWare nie dało rady, VirtualPC nie dało rady, na Bohsie poległem. Zainstalowałem na nim FreeDOS'a skonfigurowałem wszystko, ale nie wiem czy by zadziałało, bo wtleciała mi już z głowy wiedza o optymalizacji pamięci podstawowej w DOSie :P I cały czas było jej za mało. Ech co za upierdliwy system :P Skończyło się na DOSBoxie. DOSBox z tego co wiem istnieje w wersji na Ami. Pod DOSBoxem odpaliła się większość z tych demek. DOSBox jest bardzo, ale to bardzo prosty w obsłudze. Szkoda tylko, że dosć mało wiernie emuluje PC i jest koszmarnie powolny. No cóż, nie będę się czepiał, bo jego zadaniem jest tylko odpalanie starych gier i do tego sie świetnie nadaje.
[#10] Re: Wingroza na Pegazie????

@mały, post #9

Bochs oczywiście. W całym tekście pomyliłem :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem