[#1] emulacja PC-ta
Czy ktoś może dysponuje jakąś w miare nową wersją PC-taska lub PCX-a?
Mam demówki, ale nic konstruktywnego (w końcu to tylko demówki) nie da rady zrobić (chcę postawić na tym WINDĘ 3.11 i jak będę perwersyjny to każe natym pisać żonie doktorat)
Będę baardzo wdzięczny

[#2] Re: emulacja PC-ta

@Jakub Klimaszewicz, post #1

Pobaw sie emulatorem Macintosha i na nim odpal Worda, zeby zonka miala na czym pisac doktorat.
A nie moze tego pisac na WordWordzie lub FinalWriterze?
[#3] Re: emulacja PC-ta

@Norbert, post #2

To juz lepiej w pagestreamie nizli w tych kiepskich programach... Nie
dosc, ze bezpieczniej (mniejsze p-stwo, ze sie zwiesi) to i wiecej
mozna w nim zrobic...
[#4] Re: emulacja PC-ta

@Norbert, post #2

Widzisz, to jest kwestia "ambicjonalna" i niestety to musi być emulacja PC-ta - wjechała mi kobieta na ambicję w tym temacie i już od jakiegoś czasu motam sie z wersjami demo, które albo maja zablokowaną mozliwość zapisu na HDD, lub limitowany rozmiar plikopartycji i tym podobne przeszkody...
[#5] Re: emulacja PC-ta

@Jakub Klimaszewicz, post #4

Jest emulator Boscha - darmowy, ale bez Pegasosa to raczej nie
podchodź do niego...
[#6] Re: emulacja PC-ta

@Tomek (Kaczus), post #5

Niestety mam tylko A1200/Apollo1240/32RAM i oczywiście HDD - o Pegazie moge tylko pomarzyć (powód - pewna uparta i nieprzekonana kobieta oraz 45.000 zł... kredytu do spłacenia)
[#7] Re: emulacja PC-ta

@Jakub Klimaszewicz, post #6

uuuu - na takim sprzecie emulacje pc-ta sobie daruj - jesli chcesz
uzywac windowsa....
[#8] Re: emulacja PC-ta

@Tomek (Kaczus), post #7

wiesz, to jak w dowcipie o słoniu i mrówce - ja chce??? ja musze!
[#9] Re: emulacja PC-ta

@Jakub Klimaszewicz, post #1

Zainteresuj sie SoftWindows. Jest to emulator pc dla MAC'a )ktorego ladnie sobie poemulujesz na 040).
[#10] Re: emulacja PC-ta

@reactor, post #9

ooo wlasnie.. win 3.1 sie na tym softwindows uruchamia!

nawiasem mowiac z tego co pamietam to kiedys zapuscilem jakiegos benchmarka pod pcx'em - na apollo 040/40 wypisal mi ze mam predkosc porownywalna z 286 16mhz czy jakos tak. :)
[#11] Re: emulacja PC-ta

@kempy, post #10

ale działa. i o to właśnie chodzi ! :P
[#12] Re: emulacja PC-ta

@Jakub Klimaszewicz, post #11

http://www.hot.ee/macgames/emu.htm - to a'propos softwindows i win3.1
[#13] Re: emulacja PC-ta

@kempy, post #12

dzięki. działa!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem