[#1] MAME
Witajcie emumaniacy! Czy ktoś mógłby mi pożyczyć trochę romów na MAME ?
[#2] Re: MAME

@Prince, post #1

Kiedyś była taka strona www.rom-world.com, ale nie wiem czy działa i czy jest legalna :(
[#3] Re: MAME

@Prince, post #1

Podaj jakis serw, albo przynajmniej poczte o paczkach 20 MB (Interia, o2)
[#4] Re: MAME

@Andrzej Drozd, post #3

Proszę bardzo:
Prince28@tlen.pl
[#5] Re: MAME

@Prince, post #4

www.playagain.net
nie trzeba sie rejestrowac i sa wsystkie romy az do mame 94u3
tylko nie wiem do ktorego numerku mame doszla amiga:D.
wlasnie
mam pytanie ile gier emuluje amigowy mame?
[#6] Re: MAME

@andygroo, post #5

Sciagnij najnowsza wersje MAME dla Amigi i przeczytaj plik games.data lub gameslist.txt
[#7] Re: MAME

@andygroo, post #5

nie trzeba sie rejestrowac i sa wsystkie romy az do mame 94u3
tylko nie wiem do ktorego numerku mame doszla amiga:D.
wlasnie
mam pytanie ile gier emuluje amigowy mame?

To zalezy, na Amidze klasycznej ze wzgledow predkosciowych MAME nie zaszlo za daleko. Jesli sie nic nie zmienilo w ciagu ostatnich miesiecy to najnowsza wersja MAME dla WOSa nosi numer 0.37. Na AONE, oczywiscie MAME istnieje w znacznie nowszej wersji 0.92.
Co do romow, to sprawa moze byc troche skomplikowana. Ja kilka lat temu nabylem plyte wypelniona grami dla MAME, w wersji 0.32. Minelo pare lat i wiele z tych romow nie chce juz dzialac na najnowszym MAME. Brakuje im jakis plikow i koniec koncow i tak musze te stare romy jak DIG DUG chocby, sciagac z internetu. Tak wiec na sieci znajduja sie teraz glownie romy przystosowane do najnowszych wersji MAME. Teraz tylko nie wiem czy nie dziala to tez w druga strone, czyli czy taki DIG DUG spreparowany pod MAME 0.92 spokojnie zadziala na MAME 0.3x.

[#8] Re: MAME

@Mufa, post #7

byly ponownie redumpowane romy dlatego maja inny crc
rzeciwiscie tych nowych romow nie odpali sie na starym mame
ale stare romy latwo znalezc w internecie. wlasnie gorzej jest z tymi nowymi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem