[#1] shapeshifter i niemożliwość zainstalowania macos
Mam problem, gdyż w końcu zdobyłem macos i to w wersji 8.6(czy to za dużo?), a tu się okazuje że po kilku sekundach czytania z CD-ROMu system się zamraża i nie można ruszyć kursorem. Do góry ekranu pojawia się czarny szeroki pasek (1/4 wysokości okienka SS) i system stoi tak, że nawet kursor nie rusza.

Próbowałem odpalić BaziliskaII ale niestety efekt był podobny - kompletna zawiecha.

W obu emulatorach mam włączoną opcję "MACOS8".
Stosuję "prepareemul a1200"
ROM jest od Quadry 700 (1MB)
Autoboot z CD jest włączony
W SS założyłem partycję 800MB.
Mam Blizzarda060/50 32MB Ram i WB3.9.
Mam zaalokowane 25MB dla maca bo w instrukcji systemu było napisane, że potrzebuje co najmiej 24MB

Co może być powodem niedziałania?

Przeszukiwałem forum tak długo aż nie zaczęły się powtarzać te same posty i nie znalazłem podobnego przypadku. Co sądzicie o tym przypadku?
[#2] Re: shapeshifter i niemożliwość zainstalowania macos

@Radek, post #1

Dobra, już nic, głupi ja... Maxymalnie może obsłużyć 8.1 :( Ale wpadka :/
[#3] Re: shapeshifter i niemożliwość zainstalowania macos

@Radek, post #2

poszukam czegoś starszego... Na tym forum czytałem że 8.1 jest najlepsza...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem