[#1] SNES9x i WarpSNES
Dla tych, którzy nie lubią się bawić w shell wystawiam archiwa SNES9x i WarpSNES wraz z prostymi skryptami do uruchomianie gier - wystarczy wybrać tylko ROM i opcję! Są one IMO wygodniejsze niż GUI przez które trzeba się wręcz "przekopywać". SNES9x jest szybszy i znacznie stabilniejszy niż WarpSNES, ale nie ma obsługi dźwięku. Przełącznik w SNES9x ma znaczenie przy niektorych grach - niektóre działają tylko z konkretną opcją, przy innych wszystko jedno.

http://members.lycos.co.uk/kazuki/SNES/

Acha, obydwa emulatory działają na klasycznej Amidze z PPC i wymagają WarpOS.

[#2] Re: SNES9x i WarpSNES

@Solo Kazuki, post #1

Jeszcze jedno... jak ktoś będzie zainteresowany to mogę wystawić podobny zestaw pod 68k. Ale ostrzegam - wymagana co prawda jest tylko 020, ale do dobrego w miarę działania potrzeba 060.

[#3] Re: SNES9x i WarpSNES

@Solo Kazuki, post #1

Skorzystam z tego starego wątku żeby zapytać, czy na emulatorach SNES chodzą romy z NES? Jest kompatybilność w dół?
[#4] Re: SNES9x i WarpSNES

@R-Tea, post #3

Nie. Do emulacji NES są inne emulatory. Na rozbudowanych o PPC sprzętach polecam DarcNES. Na klasyku są trzy A/NES, CoolNES i DarkNESs (wymieniłem w kolejnośći od najgorzej działającego do najlepiej, oczywiście z wymaganiami jest na odwrót). Nie wiem jakie dodatkowo są emulatory NES na OS4 i MOS.

[#5] Re: SNES9x i WarpSNES

@Solo Kazuki, post #2

O to ja poprosze, mam 030@50 + FPU

[#6] Re: SNES9x i WarpSNES

@Malin, post #5

Hmm... żeby ciebie nie skłamać: na 040 działa toto około 5 klatek na sekundę. Na 030 będziesz miał istny slideshow. Dalej chcesz?

[#7] Re: SNES9x i WarpSNES

@Malin, post #5

Acha... jest jeszcze MySNES, ale AFAIK pod to właściwie działa tylko jedna gra (Kendo Rage), na dodatek nie w pełni sprawnie (brak "mirrorowania" przez co zawsze masz postać obróconą w jedną stronę, brak "przezroczystości", czasami lekkie kaszany w grafie, itp). Szczerze powiedziawszy nie polecam, ale mam kumpla ktory tak skończył tą grę.

[#8] Re: SNES9x i WarpSNES

@Solo Kazuki, post #6

Spróbować można

[#9] Re: SNES9x i WarpSNES

@R-Tea, post #3

Wskocz na morphzone i poszukaj jest tam kilka secjalnie pod mosa napisanych :).

[#10] Re: SNES9x i WarpSNES

@AmiChris, post #9

Kilka? ;)
Ja tam widzę tylko SNES9x i MAME
Co polecisz do emulki zwykłego NESa na MorphOS?
[#11] Re: SNES9x i WarpSNES

@R-Tea, post #10

Hmm..chodzilo mi o SNES ale ok,ok prosze bardzo wybieraj http://www.morphosnews.de/software.php?lg=en&search=nes] :)

Ps.problem z wklejeniem linka :/,wczesniej mozna bylo z requesterka wybrac :((

[#12] Re: SNES9x i WarpSNES

@AmiChris, post #11

uuuu.... morphosnews.de chyba padło :(
[#13] Re: SNES9x i WarpSNES

@R-Tea, post #12

Nie padło. Odnośnik jest nieprawdiłowy. Poprawnie wygląda tak - http://www.morphos-news.de/software.php?lg=en&search=nes
[#14] Re: SNES9x i WarpSNES

@mailman, post #13

ach, wszystko przez jedną, małą kreseczkę :D

No fajnie, widzę że jednak są jakieś natywne emulki NES na MOSa.
FCE Ultra
Little John NG
Nofrendo
[#15] Re: SNES9x i WarpSNES

@R-Tea, post #14

Hmm... FCE Ulta ma suuport do FDS... coraz bardziej się niecierpliwię do tego Pega... ;)

[#16] Re: SNES9x i WarpSNES

@Solo Kazuki, post #15

zobaczyłbyś jak FCEU chodzi to odechciało by ci się ;) :/

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem