[#1] MAME 0.97 i metalslug5
Mam Metalsluga5. Co zrobić, gdy na liście nie ma metalsluga5? Jak go uruchomić? Czy trzeba czekać na nową wersję MAME?

[#2] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #1

Wystarczy ściągnąć sobie klon "MAME32" o nazwie "MAME32 More!". "Metal Slug 5" jest tam na liście i ma status "working".
[#3] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@s2325, post #2

Podaj mi jeszcze link do tej MOSowej wersji... Ja jakoś wyszukać nie byłem w stanie.

[#4] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #3

Jeśli szukałeś wersji dla Morph OSa, to wybacz, ale nie widziałem tego nigdzie, co nie znaczy, że nie istnieje ^_^'
[#5] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@s2325, post #4

No, cóż, mam jeszcze metalsluga2 i 4. Więc póki co mam w co grać, dopóki niepojawi się nowsza wersja MAME.

[#6] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #5

A nie ma w MAME żadnego przycisku odpowiedzialnego za wykrywanie romów z automatów jakie są na dysku (w wybranym folderze)? Albo jakiegoś przycisku pozwalającego na załadowanie wybranego romu? Swoją drogą też kiedyś grałem w Metal Sluga tyle że na pc na neorage i winkawaks (tam były takie opcjie). Fajna gra, szczególnie do gustu przypadły mi pierwsze 3 części. Czwarta nie podobała mi się wcale, całkowity brak grywalności. Piąta była trochę lepsza, ale dzieje się w zupełnie innych klimatach, inni przeciwnicy, brak genrała Mordena, jacyś sekciarze i kiepski finał. Pozatym istnieje jeszcze Metal Slug X, wersja "poprawiona" Metal Sluga 2, dużo trudniejsza z nowymi przeciwnikami, arsenałem i lepszą grafiką.

[#7] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@ZigZag85, post #6

Raczej nic takiego, nie ma. Jest co prawda jakieś search, ale to wyszukuje tylko w liście. W prefsach też nic odnośnie tego nie znajdziesz.

Tu masz grabka http://amigos.amiga.hu/AmiTapetki/Grafika/mame097.png

P.S: Jak widać, gierek mam jak narazie niewiele. Mam już MetalSlugaX :D

Ostatnia modyfikacja: 06.02.06 11:10
[#8] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #1

W MetalSluga 5 na normalnym MAME nie da rady, więc na MOSie zapomnij. Tylko dla Windy powstała specjalna wersja tego emulatora właśnie dedykowana MS5. Ja na Maćku też sobie nie pogram. Ale polecam odwiedzić kolegę dysponującgo pc, bo sama gra trzyma dobry, metalslugowy poziom. :)
[#9] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #7

MetalSlugX to po prostu przerobiona nieco dwójka. :) A do romów polecam stronkę www.emucation.com - nigdy jeszcze nie naciąłem się na zepsute archiwum itp.
[#10] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@KAM_, post #9

Tak wersja X to "ztuningowana" druga część i to w bardzo dobrym stylu. Jest dużo trudniejsza. Pierwszy etap dzieje się wnocy zamiast w dzień. W piramidach są pieski-mumie i mumie na linach, można też dużo częściej natknąć się na ufoki, albo znaleźć złotego SV-001. Jest też trochę nowych broni. Szkoda tylko że nie ma dodatkowych mini gierek jakie były w wersji tej gry na playstation.

[#11] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@ZigZag85, post #10

Skoro, FPSE wymaga nowego OS4Emu (którego jeszcze nie ma) do akceleracji 3D, a metalslug nie jest 2D, to może sprobuje... Chociaż niewiem czy dla samych bonusów się opłaca.

[#12] Re: MAME 0.97 i metalslug5

@Korni, post #11

Czy się opłaca to nie wiem. PS niestety jeszcze nie emulowałem. Te dodatkowe mini gry to różne zadania, raz trzeba ochraniać małe dziecko żeby nie doszło do niego ufo, kiedy indziej mamy bieg po głowach mumi, czy bicie rekordu w tym jak długo będziemy walczyli z drugim bossem w piramidzie, albo ile zestrzeli się samolotów będąc na camel-slug'u.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem