[#1] Slaine (C64)
Slaine jest grą wydaną na C64, także i komiksem jak ktoś kojarzy.
Chciałem ją kiedyś przejść, ale utkwiłem w martwym punkcie. Szukałem po sieci solucji i natrafiłem na stronkę, gdzie wypisane były najbardziej poszukiwane solucje do gier, na liście tej był właśnie Slaine :).
Tak więc postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i solucję napisać. Oczywiście nie jest gotowa dlatego liczę na czyjąś pomoc.

Zapraszam na będącą w fazie budowy stronkę:

http://www.todrobot.tarnow.net.pl/princessa/slaine/index.php

,gdzie znajdziecie mapki, kawałek solucji i gierkę do ściągnięcia, etc.
Nie wiem czy te wersje gry są kompletne, gdyż w niektórych miejscach nie można iść dalej - idzie się "w miejscu" - co oznaczone na mapce jest znakiem nieskończoności.
Za wszelkie uwagi, sugestię i pomoc będę dźwięczny jak dzwon kościelny.

Pozdrawiam!

[#2] Re: Slaine (C64)

@BagoZonde, post #1

Hemm... napisałem ten temat w Hyde Parku a przeniósł się do Emulacji. Inteligentny ten PPA ;). Co prawda nie chodziło mi o emulację, nawet o tym nie pomyślałem, bo ja gram w Slaine na c64 :).

[#3] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@BagoZonde, post #2

Helou, czy ktoś mógłby mi na pececie przerobić jeden plik Slaine.TAP na format PRG, D64 albo T64 i przesłać na mejla?
Plik można pobrać z tego miejsca:

http://www.todrobot.tarnow.net.pl/princessa/slaine/Slaine(original).tap

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!

Ostatnia modyfikacja: 18.02.06 16:42
[#4] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@BagoZonde, post #3

No, ja moge, tylko powiedz czym to ugryzc :)
[#5] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@Andrzej Drozd, post #4

Czekaj, czekaj. A nie ma tej gry juz w formacie zjadliwym dla amigowych emulatorow? Jakby co, to ja mam mozliwosc zrzucenia gry do tych formatow z tasmy lub dyskietki lub "tych formatow" na oryginalna dyskietke lub kasete C-64 :)
[#6] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@Andrzej Drozd, post #5

Pod tym linkiem znajduje się wersja TAP, chciałbym ją sobie zapisać na dyskietce. Jednakże program tape64 nie może mi poprawnie przerobić jej na T64. Bo gdyby to zrobił, to z kolei przerobiłbym sobie T64 na PRG i zapisał na dyskietce moim c64kopikiem i odpalił na c64 :).
To oryginalna wersja Slaine bez cracków.
Polecam stronkę, którą robię - a jak stronkę to i trzeba w grę zagrać koniecznie, no! :)

[#7] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@BagoZonde, post #6

Aha, a wiesz może czym tego .tape przerobic na pececie?
[#8] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@Andrzej Drozd, post #7

Niestety nie wiem :). Zresztą mam peceta obok (co prawda tylko nieco szybszy od mojej 030/50 :) więc poszukam czegoś w najbliższym czasie... Myślałem, że ktoś już takie coś robił na pc...
Pozdrawiam!

[#9] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@Andrzej Drozd, post #7

Mozna uzyc VICE na OS4, MOSie, czy pececie
[#10] Re: Slaine (C64) - problem z TAP

@Norbert, post #9

Zapewne, będę musiał zainstalować sobie VICE na pece.

[#11] Re: Slaine (C64)

@BagoZonde, post #1

Wszystkich zainteresowanych tą grą niestety muszę zmartwić :(. Więcej info na mej stronie nieoficjalnej maniakalnej slejna:

http://www.todrobot.tarnow.net.pl/princessa/slaine/index.php

hitujcie tam język polski i info znajdziecie w HOME.

No to posprzątane... :/

[#12] Re: Slaine (C64)

@BagoZonde, post #11

Hehe. To sobie grę znalazłeś.

A może autor by wydał jakiegoś patcha?
[#13] Re: Slaine (C64)

@Lamar, post #12

Prima aprilis :b, kto się nabrał na fasolę to się nabrał :).

Ktoś jest w stanie stawić czoła temu wyzwaniu, by tą grę przejść? :)

Pozdrawiam!

[#14] Re: Slaine (C64)

@BagoZonde, post #13

Poszukuję wersji gry Slaine zkrakowanej przez:

1. Ikari
2. Dominators

Jeżeli ktoś takowe posiada, to już wie co zrobić (wysłać mi, zagrać, pomóc w solucji, czekać na podziękowania ode mnie) :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem