[#1] Stawianie MOLK
Czy znajdzie się osoba chętna pomóc mi w konfiguracji tego łatajstwa? Czy można korzystać z pliko partycji? Jeżeli tak, to jak je stworzyć i ustawić? Mam wersję 0.7. W readme misze że jest konfigurowalny pod MOS... ale wygląda na to że trzeba się grzebać edytorem tekstu w plikach konfiguracji...

Ostatnia modyfikacja: 09.10.06 13:33
[#2] Re: Stawianie MOLK

@Solo Kazuki, post #1

Dokładnie - konfiguracja MOLKa wymaga edycji plików jakimś edytorem, na pewno nie ma jakiegoś programiku konfiguracyjnego z GUI. Edycję robisz pod dowolnym systemem, który ma dostęp do partycji z MOLKiem (FFS, SFS pod MOSem, ale przeciez można go także wepchnąć na Ext2).
Nie wiem jak jest z plikopartcjami, ja używałem osobnej partycji dla emulowanego maca.
[#3] Re: Stawianie MOLK

@wali7, post #2

Dobra... a jakieś konkrety? Jak ustawiać partycje? Jak ustawiać i jakie preferencje? Bo z tego co widzę jest około 10 plików z konfigiem w których większość rzeczy mi nic nie mówi.

[#4] Re: Stawianie MOLK

@Solo Kazuki, post #3

Tak naprawdę to ważne są bodajże dwa pliki konfiguracyjne. Teraz nie pamiętam które, zresztą skasowałem MOLKa, bo na partycji MacOSX zamieszkał Suse Linux :) ... ale jak nikt się nie wypowie tutaj, to przy pierwszym odpaleniu MOSa znajdę je, bo mam chyba gdzieś jeszcze z nimi archiwum.
[#5] Re: Stawianie MOLK - dźwięk i CD

@wali7, post #4

dobra... jakoś uruchomiłem. Ale nie mam dźwięku i nie widzi mi płyt CD/DVD (także HFS) włożonych do napędów. Mam kartę Sound Blaster Live!. Pomocy!

Oczywiście używam rozszerzenia MOL Audio i spatchowałem Apple CD/DVD Driver. Ale tutaj jest pewno ale. Ja miałem v1.4.8 sterownika CD/DVD, a patch jest do v1.4.7. Czy jest to jakiś problem?

Ostatnia modyfikacja: 12.10.06 14:24
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem