[#1] AmiKit i Shapeshifter
To, że pod WinUAE na AmiKit można uruchomić Maca to wiadomo, ale może koś wie w jaki sposób na takiej konfiguracji uruchomić na Macu internet.
PC-NEOSTRADA WinUAE - AmiKit internet działa OK.
W jaki sposób ustawić Shapeshiftera żeby NEOSTRADA zadziałała na MacOS.
Pozdrawiam!!!!!

Ostatnia modyfikacja: 09.05.07 15:11
[#2] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Bartek, post #1

na PPa jest artykuł o tym.

Benedykt

[#3] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Nie doczytałeś dokładnie problemu. Na ppa owszem jest artkuł na ten temat ale emulowany Mac na prawdziwej Amidze ja natomiast pisałem o problemie z emulowanym MacOS na udawanej Amidze pod Win UAE.
A to jest zasadnicza różnica!!!!!!!!!! Pozdrawiam!!!

Ostatnia modyfikacja: 10.05.07 09:55
[#4] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Bartek, post #3

Czy nie przesadzasz z tym emulowaniem na emulatorach?

[#5] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Pero, post #4

Dlaczego?
WinUae posiada wspomaganie dla Shapeshiftera a co za tym idzie do emulacji MacOS dlaczego więc nie spróbować internetu na MacOsie właśnie w takiej konfiguracji.
WinUAE do emulacji sieci wykorzystuje biblotekę bsdsocket.library i tu wszystko działa na cacy. Ale dalej????? nie wiem poprostu pytam może ktoś próbował kiedyś takiego kołowrotka.................
Pozdrawiam z szacunkiem

[#6] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Bartek, post #5

A jaki sterownik proponujesz wpisac w okienku SIEC w Shapeshifterze?

Odpowiedz znalezione na jednym z forum:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=28765
[#7] Re: AmiKit i Shapeshifter

@Norbert, post #6

Nie mam zielonego pojęcia. Zapewne jakeś device, tylko jakie?
Zgóry zaznaczam, że vlink.device i mirrorvlink.device próbowałem i klapa.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.07 13:58
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem