[#1] shapeshifter i 8bit
Witam pdpalam emu na ami 1200 z bvision dla cgx ogolnego stera i wywala mi ze robi rest os maca.Dziwne.Chce pograc w gry a one wymagaja 8bitowego ekranu
[#2] Re: shapeshifter i 8bit

@jarecki130, post #1

A na AGA odpala ?
[#3] Re: shapeshifter i 8bit

@jarecki130, post #1

Tez tak mam na BVision. Po prostu gdy chcesz pograc, to odpalaj SS w 8 bit i koniecznie w 800x600 lub 640x480.
Widocznie spowodowane jest to tym, ze kiedys Macintoshe 68k, uzywaly dwoch monitorow. SS ma mozliwosc pracy na dwoch monitorach (lub dwoch trybach), ale nie wiem za bardzo jak to dziala. Pokombinuj. Ja przewaznie tylko gram i odpalam go raczej w 8bit. A w razie potrzeby wylaczam i odpalam jeszcze raz w 15/24bit.
[#4] Re: shapeshifter i 8bit

@zyga64, post #2

A na AGA odpala ?

No jezeli ma BVision, to nie bedzie podlaczal mulowatej AGA pod TV/monitor PAL, gdy SS duuuuzo szybciej chodzi pod GFX ;)
[#5] Re: shapeshifter i 8bit

@Andrzej Drozd, post #3

Stare Macintoshe (Motorola) wszystkie gry odpalały w 8 bitach (lub cz-b). Nawet jak później były już Maki z kartami 24 bit. to gry przełączły się w 8 bitów.

[#6] Re: shapeshifter i 8bit

@AS, post #5

Odpalam w 8 bitach ale resetuje sie os maca, a w 15bitach nie ma problemu oprocz gier-ktore chca 8bit
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem