[#1] HOMMI/II demo dla mac os
Jak w temacie - czy ktos spotkal sie z wersja demo Heroes of Might&Magic I/II dla Macintosha? Jesli tak, to gdzie? To byla kiedys jedna z moich ulubionych gier i byloby mi b. milo zobaczyc ja (chocby demo) na Amidze :)

Pozdrawiam,
Bartek
[#2] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@Bartek_S, post #1

Chyba w jednm z CoverCD ACSów było demo.
[#3] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@Bartek_S, post #1

Kiedyś pykałem w HOM&M 2 na A1200 040/40 + AGA. Chodziło... eee... koszmarnie wolno, zwłaszcza jak komputer zastanawiał się nad swoim ruchem. Ale o tym w ACS-ie pisali. Jedynka prawdopodobnie będzie chodzić znośnie, ale nie miałem przyjemności sprawdzić.

Acha, w Herosach jest dość ważny prawy klawisz myszy - z tym, że makowa mysz ma tylko jeden klawisz, więc jak z przyzwyczajenia klikniesz RMB, to komp to uznaje za LMB (co może mieć fatalne skutki). RMB uzyskuje się przez wciśnięcie LMB i któregoś jabłuszka chyba (podłożone pod klawisze "Amiga" zdaje się).
[#4] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@recedent, post #3

Nie wiem czy to nie abadonware. Spytaj Google'a o "Macintosh Garden"
Poza tym w klasycznych oesach żeby uzyskać obsługę prawego przycisku i rolki w systemie trzeba zainstalować programik o nazwie ...... (?) Cholera niemiec mi schował..... Tylko wtedy program musi mieć obsługę dwóch klawiszy (wątpię żeby HOMM I/II miało). W Diablo np. działało.

Pozdrawiam!

-EDIT-

Znalazłem jeszcze taki programik:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/4510
Nie jest to ten, o którym wyżej pisałem, ale warto sprawdzić czy nie można mu zaprogramować PPM jako makowe Prawe jabłko(control?) + LPM.

Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 10.10.07 13:54

Ostatnia modyfikacja: 10.10.07 13:55
[#5] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@mgrod, post #4

cos takiego jak abandonware to sciema...

http://www.ppa.pl/faq/index.php?akcja=odpowiedz&artid=184#184

[#6] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@Banderas, post #5

Masz oczywiście rację, ale nie zmienia to faktu, że "Jabłkowy Ogród" jest kopalnią softu na starsze maczki oraz co najważniejsze: Shapeshiftera.

Ps. A kto z Was ma maka? Przecież do emulacji potrzebny jest rom?
[#7] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@mgrod, post #6

Ma ktos to demo? Chocby demo, jak bedzie chodzic ok kupie oryginal, za 29,99usd juz sa uzywane, ale nie chce wydawac kasy, jak bedzie kulec;/

[#8] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@MrT, post #7

Też jestem zainteresowany HOMM I/II na MacOS. Czy może ktoś ma to demo dostępne na ACS CD i mógłby podesłać?

Niestety Amzon.com nie wysyła za granicę USA tej gry, a jest to jedyne miejsce gdzie znalazłem pełną wersję do kupienia. Byłbym bardzo wdzięczny

[#9] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@MrT, post #7

No i jest problem.HoMM 1 & 2 był opisywany w ACS 04/01.Autorem jest Michał Bartniczak.Niestety na płycie nie ma dema,sa tylko screenshoty :(
[#10] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@waldiamiga, post #9

Dzięki za poświęcony czas. Szkoda że nie można tego dema nigdzie dostać.

Niestety Amazon.com nie wysyła tej gry akurat poza granice USA...

Ostatnia modyfikacja: 14.01.08 21:53
[#11] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@Sir_Lucas, post #10

Przetestowalem King's Bounty co mi sir_lucas przeslal:) Rzeczywiscie jest to bezposredni przodek serii Heroes, szkoda, grywalny nawet, ale niestety grafika daleeeeekooo odbiega od Heroes 1:(((..jest wersja z lepsza grafika King's Bounty...ale tylko po Ukrainsku..dla mnie to wielka bariera

[#12] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@MrT, post #11

jakiś konverter na łacinkę i jedziesz :)

[#13] Re: HOMMI/II demo dla mac os

@MrT, post #11

ZTCW, to nie po Ukraińsku, tylko po Rosyjsku. Oprócz części 2,
nieoficjalnej, Rosjanie robią(albo już nawet zrobili, nie pamiętam)
aktualnie 3 i 4 część, tym razem 100% oficjalną(bo bankructwie 3DO,
Rosjanie kupili prawa do King's Bounty). Z tym że seria nie ma już
żadnego związku ze światem Might&Magic (jedynie część pierwsza, jest
traktowana jako nieoficjalne żródło wiedzy o uniwersum gry).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem