[#1] Frodo i klawisze
W jaki sposób we Frodo można zdefiniować klawisze? Gdzie jest przypisany klawisz Run/Stop?

[#2] Re: Frodo i klawisze

@mailman, post #1

Czy się da zmienić klawisze to nie wiem, wydaje mi się że nie. Zaś RUN STOP jest przypisany do klawisza [ESC].

[#3] Re: Frodo i klawisze

@BagoZonde, post #2

> Zaś RUN STOP jest przypisany do klawisza [ESC].

I tak jest chyba w większości emulatorów... w końcu RUN/STOP miał podobne znaczenie dla C=64 jak dla innych ESC ;)

[#4] Re: Frodo i klawisze

@Solo Kazuki, post #3

@Solo Kazuki
No akurat w MagiC64 jest to lepiej rozwiązane, bo intuicyjnie klawisze na Amidze są tak poukładane jak na c64 i RUN STOP jest przypisany w tym emulatorze do [CTRL] :).

[#5] Re: Frodo i klawisze

@BagoZonde, post #4

No właśnie myślałem, że to CTRL i jego wciskałem. ESC to byłby ostatni klawisz, który bym wcisnął ;) Dzięki za pomoc.

[#6] Re: Frodo i klawisze

@BagoZonde, post #4

To akurat jest prawda, że MagiC64 ma zmapowane klawisze, aby jak najbardziej pasowało do rozkładu klawiszy C=64. Ale najbardziej w VICE w stosunku do MagiC64 brakuje mi podpięcia pod klawisze np pauzy, resetu czy zmiany portu joysticka.

[#7] Re: Frodo i klawisze

@mailman, post #5

^_^

Też kiedyś się dobrą chwilę nad tym zastanawiałem gdzie tu RUN STOP. Odpowiedzią był dokument w Amiga Guide dołączony do Frodo :)).

[#8] Re: Frodo i klawisze

@BagoZonde, post #7

Nie znalazłem w dokumentacji opisu tego klawisza. Szukałem.

[#9] Re: Frodo i klawisze

@mailman, post #8

Heh, może masz inną dokumentację? Ja mam do Frodo 2.3 :D

I jest tam dział Keyboard Layout (where the hell is the "any" key), przegapić się nie da więc pewnie masz inną dokumentację :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem