[#1] Atari - emulatory
Jakie polecacie emulatory Atari dla 68k/PPC? Pytam, bo przetestowałem kilka, lecz żaden z nich nie nadaje się do użytku. Atari800 dla 68k coś się nie chce mi uruchomić. Niby wszystko jest OK, lecz pojawia się jakiś dziwny komunikat o "Obsolete calls" (program korzysta z ixemul) i zabawa się kończy. AtariPPC autorstwa Amidoga w ogóle się u mnie wiesza, gdy próbuje inicjować system RTG (choć tego nie powinien robić, gdyż postępuje zgodnie z dokumentacją, która na AGA zaleca odłączenie tego systemu przez parametr -CGX). Nie testowałem jeszcze Hatari.

[#2] Re: Atari - emulatory

@mailman, post #1

ja polecam ten mosowy

[#3] Re: Atari - emulatory

@rzookol, post #2

A dla "classica" i AmigaOS 3.x?

[#4] Re: Atari - emulatory

@rzookol, post #2

wiesz czy dziala na 0.4?

[#5] Re: Atari - emulatory

@rzookol, post #2

jak się nazywa MOSowy emulator Atari? (oczywiście małego Atari)
[#6] Re: Atari - emulatory

@wali7, post #5

Atari800.

[#7] Re: Atari - emulatory

@mailman, post #6

dzięks... już go zdążyłem znaleźć :)
a wie ktoś jaka jest najwyższa wersja w wersji MOSowej? na Aminecie jest 2.0.3....
[#8] Re: Atari - emulatory

@wali7, post #7

A niech ktoś mi odpowie czy się na klasyku w to bawi Bo ja chciałbym, a nie mogę.

[#9] Re: Atari - emulatory

@wali7, post #7

Z tego co wiem, jest to wersja najnowsza.

[#10] Re: Atari - emulatory

@Solo Kazuki, post #9

Na 68k/PPC miałem Atari800 i dobrze chodziło. Ale się rżnęło w "Karatekę" :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem