@Malin,
post #7
Post 6 pisałem z Ami i na niej były normalne polskie znaki, a teraz na PC widzę, że się "śmietnik" zrobił i trudno zrozumieć co jest napisane :)
A wracając do tematu to mogę, po długich i ciężkich bojach, potwierdzić, że Settlers II działa na emulatorze Fusion (testowane z MAC OS8.1). A historia wygląda tak.
1. Ściągnąłem i rozpakowałem sobie na dysk [archiwum .sit z macintoshgarden]. Oczywiście uruchamianie Settlersów z niego się nie powiodło się.
2. Ściągnąłem i wypaliłem sobie na PC płytkę z [obraz płyty z macintoshgarden]. Oczywiście po włożeniu do CD_ROMu w Ami też nie chciało działać pod Fusionem.
3. Z płytki tej wykonałem sobie obraz .toast za pomocą Virtual DVD-ROM/CD Utility pod Makiem i zamontowałem tym samym programem. No i sukces, Settlersi II uruchamiają się z pliku z archiwum z punktu 1 - trzeba uruchamiać z tego pliku z literką [k] w nazwie.
Czyli podsumowując aby uruchomić Settlersów II pod Fusionem trzeba mieć płytę CD z tą grą ale nie w napędzie CD-ROM tylko zamontowaną pod Makiem z obrazu.
Pod Fusionem udało mi się jeszcze uruchomić:
- Prince of Persia 2
- Civilization II
- Panzer General
- Allied General
- Warcraft I i II
- Heroes of Might and Magic I i II
Ostatnia aktualizacja: 21.02.2015 13:13:45 przez recedent