[#1] Baza Danych Access - proszę o pomoc
Witam, muszę zrobić na informatykę bazę danych w ACCESS i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić - czy da się ściągnąć jakąś gotową bazę danych, zna ktoś jakiegoś linka chodzi mi o aplikacje programu ACCESS chyba o plik z rozszerzeniem .mdb Kiedyś na AMIDZE wszystko było zupełnie proste . Proszę o POMOC i z góry dziękuję :S
[#2] Re: Baza Danych Access - proszę o pomoc

@Roman, post #1

Cześć! ja też miałem zrobić daze banych w accesie. Zrobiłem. Jest o Płytach Głównych (amigowych oczywiście). Jest jeden Problem zajmuje całe 20 MB. Ach napisz skąd jesteś żeby nie okazało się że mamy tego samego nauczyciela od informatyki. :)

[#3] Re: Baza Danych Access - proszę o pomoc

@Korni, post #2

ludzie ratujcie niemoge zrobić tej pier********j bazy danych kto moze mi pomuc prosze musze zrobić baze w accessie na temat biblioteki szkolnej czyli spis uczniów np 20 spisz ksiązek np 20 i zeby były tak połączone zeby było wiadomo kto wypozyczył jaką ksiązke i jeszce data zeby sie zgadzała
[#4] Re: Baza Danych Access - proszę o pomoc

@damian, post #3

A jakiekolwiek pojęcie o Access masz? Tego się tak prosto nie da wytłumaczyć.
Czy musisz stworzyć ją od podstaw, czy też może już posiadasz jakieś gotowe tablice, na których będziesz pracować?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem